Kuzey Makedonya'yı ziyaret etmek için 10 neden » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 04:40

Kuzey Makedonya’yı ziyaret etmek için 10 neden

Kuzey Makedonya’yı ziyaret etmek için 10 neden
Son Güncelleme :

02 Nisan 2023 - 13:01

Kuzey Makedonya'yı ziyaret etmek için 10 neden

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde turizm, ülke ekonomisinde önemli bir faktör. Kuzey Makedonya’nın başlıca doğal ve kültürel cazibe merkezlerinin bolluğu, onu turizm için uygun kılıyor.

2017 yılında Kuzey Makedonya’ya 630 bin 594 yabancı turist geldi. Ülkeye gelen turistlerin çoğu Türkiye’den geliyor. Türkiye’yi sırasıyla Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Hollanda, Almanya, Polonya, Arnavutluk, Kosova, Hırvatistan takip ediyor.

İşte Batı Balkanlar’ın en güzel ülkelerinden biri olan Kuzey Makedonya’yı ziyaret etmek için 10 sebep;

1. Ohri Gölü

Ohri Gölü, Makedonya’nın en ünlü turizm bölgesidir. Bu eski şehrin sokaklarında yürüyüşe çıkabilir, Aziz Naum Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz. Makedonya’daki iki havalimanından biri Ohri’de bulunuyor. Aynı zamanda Üsküp‘ten Ohri’ye otobüsle gitmek yaklaşık üç saat sürüyor.

2. Kuzey Makedonya Mutfağı

Kuzey Makedonya mutfağı ile ünlüdür. Makedonya’ya gittiğinizde Tavce Gravce, Pastrmajlija, Kacamak, Cevapi ve Turli Tava’yı deneyebilirsiniz.

3. Düşük Fiyatlar

Makedonya, Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden biridir. Özellikle yeme-içme konusunda diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha ucuz. Makedonya’nın ucuz olması nedeniyle alışveriş için bile çok sayıda turist çekmektedir.

4. Üsküp

 

Makedonya’nın başkenti gökdelenleri, Vardar Nehri üzerine kurulan köprüleri, yüz milyonlarca avro harcanan yeniden tasarlanan binaları ile ülkenin en büyük şehri konumunda. Büyük bir meydanı olan şehir adeta ülkenin kalbi konumunda.

5. Ayva ve Elmalı komposto

Bu geleneksel Makedon içeceği sonbaharla eş anlamlıdır. Bu içecek ayva ve elmanın kaynatıldığı şekerli içecektir.

6. Milenyum Haçı

Hristiyanlığın 2000 yılı şerefine yapılan bu devasa haç 66 metre yüksekliğindedir. Milenyum Haçı’na ulaşım 2011 yılında haç çevresine inşa edilen teleferik hattı ile sağlanmaktadır.

7. Doğa Sporları

Mevsimine göre yüzme, kano, kayak, kaya tırmanışı, mağaracılık, balıkçılık, donanımlı dalış, yamaç paraşütü, bisiklet, at biniciliği, golf gibi birçok sporu bu küçük ülkede bulabilirsiniz.

8. Zengin Tarih

6000 yıl öncesine dayanan bu ülke, tarih öğrenmek için iyi bir seçenek. Arkeoloji müzesi, Makedonya Müzesi ve Üsküp’te doğup büyüyen Rahibe Teresa anıtını ziyaret edebilirsiniz.

9. Büyük İskender Heykeli

Yaklaşık 15 metre uzunluğundadır. Eski çarşının yan tarafında bulunan Kral II. Philip’in heykeli, oğlu İskender’in heykelini tek elden havada selamlıyor. Üsküp meydanına ayrı bir hava katan bu heykeli incelemek turistler için keyifli olabilir.

10. Konukseverlik

Makedonya halkı çok cana yakın ve misafirperverdir. Ülkeyi ziyaret ettiğiniz andan itibaren insanlar sizi karşılayacaktır.

Balkan News

 

 

 

YORUM YAP