Kulisler hareketlendi: Elektrik faturasına bakın ne zaman büyük zam gelecek? » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 04:54

Kulisler hareketlendi: Elektrik faturasına bakın ne zaman büyük zam gelecek?

Kulisler hareketlendi: Elektrik faturasına bakın ne zaman büyük zam gelecek?
Son Güncelleme :

28 Aralık 2021 - 16:44

Kulisler hareketlendi: Elektrik faturasına 1 Ocak’ta büyük zam gelecek

Enerji kulisleri 1 Ocak’ta kademeli tarifeye geçilecek olan elektrik faturalarına gelecek zammı konuşuyor. İddialara göre elektrik faturalarına yüzde 20 ila yüzde 65 aralığında zam gelecek

Elektriğe, 1 Ocak’ta yapılacak zamla ilgili olarak kulisler hareketlendi. 1 Ocak’ta “kademeli tarife”ye geçilecek elektrik faturalarına ilişkin zam oranları ortaya çıkmaya başladı. Enerji kulislerinde, yüzde 20 ila yüzde 65 aralığında bir zam geleceği konuşuluyor.

“BİRİNCİ KADEMEYE YÜZDE 20-35 ZAM GELECEK”

Sektör kaynakları, elektrikte oluşan maliyetler nedeniyle zammın kaçınılmaz olduğu görüşünü savunuyor. Enerji kulislerinde 1 Ocak’ta, 150 kilovatsaate kadar olan tarifeye yüzde 20 ile yüzde 35, 150 kilovatsaat üzerine de yüzde 50 ile yüzde 65 aralığında zam yapılabileceği konuşuluyor.

“ENERJİ BAKANI BU HAFTA ERDOĞAN’A BRİFİNG VERECEK”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), bu hafta Perşembe günü yılın son olağan toplantısını gerçekleştirecek. Kaynakların aktardığına göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a elektrik ve doğal gaza yapılacak zam konusunda brifing vermesi bekleniyor. 

Kaynak: milligazete.com.tr

YORUM YAP