Kosova Parlamento Eğitim Komisyonu: FETÖ Okulları Kapatılamaz » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Mayıs 2024 - 11:38

Kosova Parlamento Eğitim Komisyonu: FETÖ Okulları Kapatılamaz

Kosova Parlamento Eğitim Komisyonu: FETÖ Okulları Kapatılamaz
Son Güncelleme :

08 Ocak 2017 - 18:27

FETÖ okullarına karşı adım atılması beklenen Kosova’da Parlamento Eğitim Komisyonu ve Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Fethullahçı Terör Örgütü’nün ülkedeki kurumlarına destek açıklamaları geldi.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi’nin Türkiye ziyareti sırasında sarfettiği “Türkiye’de kim terörist kabul ediliyorsa o Kosova’da da teröristtir” şeklindeki açıklamalarından sonra gözler bu ülkedeki FETÖ okullarına karşı atılabilecek adımlar için Kosova’ya çevrilmişti.

Lakin başta Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ve Meclis Başkanı Kadri Veseli olmak üzere devletin zirvesindeki birçok ismin çocuklarının FETÖ okullarında eğitim gördüğü Kosova’dan Türkiye’nin artan baskısına rağmen bu okulların kapatılamayacağı yönünde açıklamalar gelmeye başladı.

Kosova Parlamentosu Eğitim Komisyonu Üyelerinden “Kendi Kaderini Tayin Hareketi” Milletvekili Ismajl Kurteshi, Kosova’nın bağımsız bir ülke olduğunu ve Türkiye’den gelen okul kapatma talebini uygulamanın mümkün olmadığını söyledi. Okulların kapatılmasına ilişkin bir sürecin ancak Kosova’daki kurumlar içerisinden gelebileceğini söyleyen Kurteshi, Türkiye’de yüzlerce kişinin hayatına malolan bir darbe teşebbüsüne imza atan uluslararası terör örgütü FETÖ’ye ait okulların “ülkeye veya çocuklara zarar veren hiçbir faaliyetine rastlanmadığını” savundu.

Kurteshi’nin açıklamalarından sonra Kosova Demokratik Türk Partisi’nin (KDTP) bu hususta nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar’ın FETÖ’ye ilişkin tavrı, sert eleştirilere neden oluyor. Aynı partinin milletvekili ve Kosova Parlamentosu Eğitim Komisyonu Üyesi olan Müferra Şinik de Aralık ayı başında komisyon üyeleri ile birlikte bir FETÖ okuluna ziyaret gerçekleştirmiş, skandalın basına yansımasından sonra vekil ziyaretin “denetim gayesi taşıdığını” ileri sürmüştü. Zeynep Işıl Hamzıç. Kaynak :Zambak.ba

 

 

YORUM YAP