Kosova ile Türkiye Yüksek Öğretim Anlaşması İmzaladı » Boşnak HaberBoşnak Haber

2 Mayıs 2024 - 10:54

Kosova ile Türkiye Yüksek Öğretim Anlaşması İmzaladı

Kosova ile Türkiye Yüksek Öğretim Anlaşması İmzaladı
Son Güncelleme :

02 Nisan 2017 - 10:30

Nail Pinduk Kosova-Prizen

Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanı Arsim Bajramı  (31.03.2017) Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ı makamında kabul etti.

Bu vesileyle Türkiye’de Yüksek Öğretim Kurulu-YÖK sayesiyle yüksek eğitim alanında İşbirliği Anlaşmasının uygulayıcı protokolü imzalandı. Bu protokolün amacı, Kosova eğitim kurumlarında 12 yıllık eğitimini tamamlayan Kosova öğrencileriyle bağlı olan yerleşme, üniversite ve sonrası eğitim masrafları, bursların belirlenmesi ve diğer konuların saptanması oldu.

YÖK ile işbirliğinin devam etmesinden memnuniyetini ifade eden Bakan Bajrami, öğrencilerin burslarla desteklenmesi gerektiğini çünkü Kosova’lı öğrencilere büyük katkısı sağladığını söyledi.

Türkiye burslarıyla desteklenen bu 2. nesil olduğunu belirten Bakan Arsim Bajrami, Türkiye üniversitelerinde eğitim gören öğrencilere de başarılar diledi. Türkiye okullarında Arnavut Dilinin seçmeli ders olarak öğrenilmesiyle ilgili Türk devletinin kararını da memnuniyetle karşılayan Bakan Bajrami, Kosova’nın bu konuda da yardım hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

İşbirliği hazırlığını ifade eden Bakan Bajrami ve Eğitim Bakanlığına teşekkür eden Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye’de eğitimlerini tamamlayacak öğrencilerin Kosova’nın kalkınmasına katkı sunacağını kaydetti.

YORUM YAP