Korona Nedeniyle Okulların Kapanması Kararı Alındı » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 02:08

Korona Nedeniyle Okulların Kapanması Kararı Alındı

Korona Nedeniyle Okulların Kapanması Kararı Alındı
Son Güncelleme :

13 Eylül 2021 - 12:50

Kosova hükümeti, Kovid-19 salgını nedeniyle tüm okul ve kreşleri kapatma kararı aldı. Yetkililer, okulların 26 Eylül’de yüz yüze eğitime dönebileceğini öngörüyor.

Kosova Hükümeti tarafından Pazar günü yayınlanan açıklamada,ülkede ilk ve orta düzey tüm okulların 26 Eylül’e kadar yüz yüze eğitime ara vermesine karar verildiği duyuruldu. Öğrenciler, bu süreçte dersleri çevrim içi takip edecek.

Sağlık Bakanı Arben Vitia’nın Priştine’de gerçekleştirdiği basın açıklamasında, 26 Eylül’de epidemiyolojik durumun tekrar gözden geçirileceği ifade edildi. Açıklamada ayrıca Kosova’ya giriş yapanlardan aşı sertifikası veya 72 saatten eski olmayan PCR testi ile 48 saatten eski olmayan antijen testi talep edileceği duyuruldu. Aynı şartlar, kamu kurumlarında çalışanlar, öğrenci yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, kültür kurumlarının çalışanları ve spor müsabakalarını takip etmek isteyenler için de geçerli olacak.

Ülkede gece 22:00 ile sabah 5:00 arasındaki sokağa çıkma yasağı uygulaması da devam ediyor.

Yerel Seçimi erteleme tavsiyesi

Kosova’da yetkililer, epidemiyolojik durumun kötüleşmesi nedeniyle 17 Ekim’de yapılması planlanan yerel seçimin de ileri bir tarihe ertelenmesi tavsiyesinde bulundu. Konuya ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’ye bir mektup gönderen Kosova Ulusal Kamu Sağlığı Enstitüsü, mevcut durumda yerel seçimleri gerçekleştirmenin yeni ölümlere neden olabileceği uyarısında bulundu.

Kovid-19’un yeni dalgasıyla mücadele eden Kosova’da günlük vaka sayıları hızla tırmanırken ölü sayısı da günlük 20 ila 30 arasında seyrediyor.

 

Balkan News

YORUM YAP