Korona Hastanesi Müdürü : Boş Yer Kalmadı ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 03:05

Korona Hastanesi Müdürü : Boş Yer Kalmadı !

Korona Hastanesi Müdürü : Boş Yer Kalmadı !
Son Güncelleme :

14 Ekim 2021 - 18:55

BELGRAD – Batajnica’daki Kovid hastanesinde 830’a kadar hasta bulunduğunu ve daha fazla boş kontenjan kalmadığını belirten o sağlık kuruluşunun yöneticisi Tatjana Adzic Vukiceviç bugün yaptığı açıklamada, hastaların %95’inden fazlasının aşılanmadığına dikkat çekti.

Bu hastanede ek yarı yoğun ve yoğun bakım ünitelerinin açıldığını sözlerine ekledi.

Adzic Vukiceviç RTS’ye verdiği demeçte, “Hastayı taburcu ettiğimiz kadar boş kontenjanımız var, 15 dakika içinde  tüm yerler doldurulacak.” dedi.

Önceki gün ve gece 80 kişinin, önceki yedi gün içinde 485 kişinin hastaneye kaldırıldığına dikkat çekti.Doktor, “Hastanenin yarısı sadece yedi gün içinde gelen  yeni hastalar” dedi.

Hastaların %95’inden fazlasının aşılanmadığına, kalan beşinin bir veya iki doz aşı yapıldığına dikkat çekti.

Adzic Vukiceviç, “Bunlar çoğu zaman Şubat ve Mart aylarında olan ve Eylül ve Ekim aylarında üçüncü dozu almaları gereken aşılılardır ve bu arada hastalandılar,” diye vurguluyor. Ayrıca muazzam miktarda oksijen tüketildiğine dikkat çekti ve bunun, bu dalgadaki hastaların klinik tablosunun öncekilerden farklı olduğunun kanıtı olduğunu değerlendirdi.

“Pratik olarak hastaneye giren herkesin oksijene ihtiyacı var yani en az 9-10 litre ya da 12-15 litre ve 50-60 litrede hastamız var. Bu, tüm sistem üzerinde çok büyük bir tüketim ve yüktür” dedi .

Hastaneye kaldırılanlar arasında dün gece kabul edilen 21 yaşındaki bir kızın yanı sıra Gornji Milanovac’tan 26 yaşındaki bir genç ve Belgrad’dan 22 yaşındaki bir genç adamın da bulunduğuna dikkat çekti. en yaşlı hasta ise 91 yaşında.

“Her yaştan hasta var, kadın ve erkekler eşit idi.. “Bir ay önce, erkeklerden vw  kadınlardan daha fazla  sayıda artış var.Geçen ay dikkat çeken şey, 1929’dan 1939’a kadar çok yaşlı insanların – geriatrik nüfusun – kabul sayısındaki artış” dedi.

Adzic Vukicevic, aksi takdirde “çok büyük bir sorunla karşı karşıya kalacağımızı” tahmin ederek vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

“Şu anda bir ailenin üç, dört üyesi odada birlikte yatıyor” dedi.

indeksonline.rs/Tanjug

YORUM YAP