Kavazoviç: SDA'ya Kayıtsız Şartsız Desteğimiz Söz Konusu Değil » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Nisan 2024 - 03:38

Kavazoviç: SDA’ya Kayıtsız Şartsız Desteğimiz Söz Konusu Değil

Kavazoviç: SDA’ya Kayıtsız Şartsız Desteğimiz Söz Konusu Değil
Son Güncelleme :

04 Nisan 2017 - 14:04

Bosna Hersek İslam Birliği Reis-ul Uleması Husein Kavazoviç, İslam Birliği’nin SDA’yı desteklediği eleştirilerinin farkında olduklarını lakin müessenin SDA dahil hiç kimseye “tam” desteğinin söz konusu olmadığını söyledi.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Reis-ul Ulema Husein Efendi, Bosna Hersek’te Sulhun muhafazası için ve devletin hakimiyeti için herkesle işbirliği yapacağız dedi. Kavazoviç, “Bunu Bosna Hersek’te diğer partilerin iktidarda olduğu dönemlerde de gösterdik” diye konuştu.

Demokratik Eylem Partisi (SDA) ile hiçbir platformda ortak bir çalışmaları olmadığını ifade eden Kavazoviç, “Hiçbir yerde SDA’nın reklamını yapıyor değiliz. Ama mesele devlet olunca, bu devletin vatandaşları olarak bizler mesuliyet sahibiyiz ve devletin olduğu her yerde bizler de olacağız. Hiç kimse bizlerden kendilerini kayıtsız şartsız desteklememizi beklemesin buna SDA da dahil” diye konuştu.

İslam Birliği Riyaseti’nin halkın içinde ve halka birlikte olması nedeniyle politikacıların Riyaset’e yakın görünmek istediklerini ifade eden Kavazoviç, “Olabildiğince politikacılardan bağımsızlığımızı muhafaza etmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda onlarla kavga etmemeye de dikkat ediyoruz. Kimden gelirse gelsin iyi projeleri mümkün oluğu kadar destekliyoruz ve buna devam edeceğiz” dedi.

Zambak.ba

YORUM YAP