Karadağlı Muhalif Liderler Neden Çeçenistan'da? » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 20:41

Karadağlı Muhalif Liderler Neden Çeçenistan’da?

Karadağlı Muhalif Liderler Neden Çeçenistan’da?
Son Güncelleme :

27 Ocak 2017 - 17:24

 

Zeynep Işıl Hamziç.

Karadağ’da muhalif partilerin liderlerinin Çeçenistan’ın Başkenti Grozny’e yaptıkları ziyaret, ülkede eleştiri ve soru işaretlerine neden oldu.

Balkan Insight’ın haberine göre Karadağ’da muhalif partilerin liderleri, bu hafta üst düzey Çeçen liderlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Demokrat Cephe ve “Rus yanlısı” olarak nitelenen partiler NOVA ve Demokratik Halk Partisi (DNP) liderlerinden oluşan heyet, aralarında Rusya Devlet Başkanı Putin’in müttefiki Çeçen lider  Ramazan Kadirov’un da bulunduğu bir çok isimle bir araya gelerek görüşmeler yaptılar.. 

“Rusya yanlısı olan muhalefet partileri“, ziyaretlerinin amacının Çeçenistan’daki stratejik yatırımcıları ülkeye çekmek olduğu konusunda beyanda bulundular.

Salı günü yapılan görüşmelerin ardından basına açıklama da bulunan DNP yetkilileri, Karadağ ve Rusya arasında asırlara dayanan ilişkiler olduğunu ve devletler arası bağların ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkilerle güçlendirilme arzusunda olduklarını söylediler.

Karadağ merkezli Pobjeda gazetesi, basın tarafından “Putin’in kuklası” olarak nitelenen Kadirov’un Kasım ayındaki seçimlerden sonra Karadağlı Boşnaklarla temas kurarak Boşnak partilerinin Karadağ muhalefeti ile koalisyona gitmesi için lobi yaptığını iddia etmişti. 

Karadağ’da parlamento seçimlerinin yapıldığı gün Karadağ’ın NATO üyeliği sürecinden rahatsız olan Rusya’dan yönetilen bir darbe girişimine ilişkin iddialar henüz çok yeniyken Karadağ’daki iktidar koalisyonundan Boşnak siyasilerin de katıldığı Çeçenistan ziyareti, ülkede soru işaretlerine neden oldu. 

Kaynak:Zambak.ba

 

YORUM YAP