Karadağ'daki Bu Otelde Yeniden Gıda Zehirlenmesi Oldu !Tatilcilere Duyurulur » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 01:55

Karadağ’daki Bu Otelde Yeniden Gıda Zehirlenmesi Oldu !Tatilcilere Duyurulur

Karadağ’daki Bu Otelde Yeniden Gıda Zehirlenmesi Oldu !Tatilcilere Duyurulur
Son Güncelleme :

28 Ağustos 2022 - 11:36

Fotoğraf: Vijesti.me

Budva’da bir restoranda 96 misafir gıda zehirlenmesi geçirdi. Bundan sonra Karadağ Turizm Denetimi, misafirleri hastalanan ve işletme ruhsatı olmayan “Loza” otelini mühürlemeye başladı.

Turist denetiminin Budva’daki “Loza” otelini son üç ayda sekizinci kez mühürlediğini ve yedinci kez mühürün kaldırıldığını hatırlattı, bu nedenle teftişin durumu Kotor savcılığına bildirdiğini hatırlattı.

Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı İşleri İdaresi, zehirlenmeyi bildirdikten sonra, “Loza” restoranından numune aldı ve yemek servisini yasakladı.

Yiyeceklerle zehirlenen turistler “Loza” otelinde konakladı, ancak zehirlenmenin nasıl ve nerede meydana geldiği henüz belirlenemedi.

Karadağ Halk Sağlığı Enstitüsü, dün Budva’da bir otelde zehirlenme belirtileri gösteren yabancı uyrukluların sağlık durumlarının iyi olduğunu duyurdu.

Bu kurumdan, numunelerin mikrobiyolojik ve fiziko-kimyasal doğruluğunun incelenmesinin yanı sıra epidemiyolojik bir araştırma yapıldığını ve sonuçlar hakkında kamuoyunun zamanında bilgilendirileceğini ifade ettiler.

YORUM YAP