Karadağdaki Boşnak ve Arnavutlar Yönetimde Olacak » Boşnak HaberBoşnak Haber

3 Mayıs 2024 - 01:54

Karadağdaki Boşnak ve Arnavutlar Yönetimde Olacak

Karadağdaki Boşnak ve Arnavutlar Yönetimde Olacak
Son Güncelleme :

23 Ağustos 2023 - 21:46

 

Karadağ’da 44. Hükümetin kurulmasına yönelik müzakerelerde son aşamaya giriliyor. Yeni hükümetin kuruluş temsilcisi Milojko Spajiç Boşnak Partisi ve Arnavut partilerine hükümete girme teklifinde bulundu.

Boşnak Partisi’nin merkezi liderliği dün gece Rozaje’de bir toplantı düzenledi ve burada Hükümete katılım önerisi oybirliğiyle desteklendi. BS’nin verdiği bilgiye göre, başbakanı Spajic olacak olan yeni Karadağ Hükümeti, Avrupa Şimdi Hareketi, Demokratlar, Boşnak Partisi, Arnavut ulusal partileri ve Hırvat Sivil Girişiminden oluşacak.

Boşnak Partisi dün gece geç saatlerde, bu partinin Merkezi Başkanlığı oturumunda temsilci Milojko Spajiç’in bir sonraki Hükümetin çalışmalarının dayanacağı BS’nin programatik ilkelerine saygı duyduğunun ve kabul ettiğinin belirlendiğini duyurdu.

Arnavutluk Forumu başkanı Nik Gjeloshaj, Arnavutluk Forumu’nun 44. Karadağ Hükümeti’nin bir parçası olmayı kabul ettiğini söyledi.

Ona göre, “Arnavutluk Forumu görüşmeler sırasında programını yerine getirmeyi başardı; buna göre adem-i merkeziyete sahip olacağız, bahisçiler ve kumarhaneler tamamen kapatılıncaya kadar  tamamen farklı bir sisteme yerleştirilecek ve tüm vatandaşlar için yaşlılık maaşı sağlayacaklar”dedi.

Gjeloshaj”Aynı zamanda Arnavutluk Forumu, Sermaye Yatırımlarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Kamu Yönetimi Bakanı’nın sorumluluğunu üstlenecek olan hükümete katılacak. Her zaman olduğu gibi, programımızın ilerlemesi, tüm vatandaşlar ve uluslar için eşitlik ve özellikle tüm vatandaşların ekonomik kalkınması için halkın çıkarına çalışacağız” dedi.

11 Haziran’da yapılan parlamento seçimlerinde Avrupa Şimdi Hareketi 24, DPS etrafında toplanan koalisyon 21, Karadağ’ın Geleceği İçin Koalisyonu 13, Demokratlar ve URA koalisyonu 11, Boşnak Partisi ise 6 milletvekili kazandı. , SNP ve Arnavutluk Forumu iki görev alırken, Hırvat Sivil Girişimi ve Arnavutluk Koalisyonu birer görev kazandı.

10 Ağustos’ta Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatoviç Spajic’i temsilci olarak önerdi. Yeni Hükümetin oluşturulması için tanınan süre 90 gündür. /Balkan Postası

YORUM YAP