Karadağda En Tembel Vatandaş Yarışması Yapılacak » Boşnak HaberBoşnak Haber

3 Mayıs 2024 - 01:54

Karadağda En Tembel Vatandaş Yarışması Yapılacak

Karadağda  En Tembel Vatandaş Yarışması Yapılacak
Son Güncelleme :

19 Ağustos 2023 - 19:55

Karadağ’ın Niksic şehrinde 12 yıldır düzenlenen ‘uzun yatma’ yarışması başladı. Ülkenin mizahi geleneklerinden biri olan yarışmada, en uzun süre yatan kişi “en tembel vatandaş” seçilecek.

Niksic kentinin yakınlarındaki Brezna Etno köyünde 12’ncisi düzenlenen yarışma rekor katılımla başladı. 21 katılımcı, bin euroluk ödül ve “en tembel vatandaş” unvanı almak için yarışıyor.

Yarışma organizatörü Mico Blagojevic, Karadağ insanının “tembel” olduğuna dair yayılan efsaneler nedeniyle 12 yıl önce böyle bir yarışma organize etme karar verdiklerini söyledi.

“Böylece bütün dünya bizi tanıdı” diyen Blagojevic, yarışmacılar arasında 2021’de elde ettiği 117 saatlik yatma rekorunu elinde bulunduran Dubravka Aleksic’in de bulunduğunu aktardı. Blagojevic, bir diğer rekortmen Milka Doderovic’in de 52 saat hiç kalkmadan yarışmayı kazandığını ve onun da katılımcılar arasında bulunduğunu söyledi.

Yarışmanın kurallarına göre, yatarak yarışan katılımcıların uyumalarına, yiyecek-içecek ihtiyaçlarını karşılamalarına, kitap okumalarına ve telefon kullanmalarına müsaade edilirken, ayağa kalkmaları kural ihlali sayılıyor.

Yarışmacılara ayrıca, 8 saatte bir kişisel ihtiyaçlarını karşılamaya izin veriliyor.

Kaynak: https://balkanpostasi.net/karadagda-uzun-yatma-yarismasi-basladi-en-tembel-vatandas-secilecek/

YORUM YAP