Karadağ Vatandaşlığı İçin İlk Adım Atıldı !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

7 Mayıs 2024 - 12:29

Karadağ Vatandaşlığı İçin İlk Adım Atıldı !!

Karadağ Vatandaşlığı İçin İlk Adım Atıldı !!
Son Güncelleme :

21 Şubat 2018 - 17:48

Zeynep Işıl Hamziç  Boşnak Medya

KARADAĞ HÜKÜMETİ GÖÇMENLİK KAĞIDI ÇIKARDI KARADAĞ HÜKÜMETİ̇ GÖÇMENLİK KAĞIDI ÇIKARDI YANLIZ BU KAĞIT VATANDAŞLIK KAĞIDI DEĞİLDİR SADECE OTURUM EV ARSA ARABA VE BELEDİYE İŞLEMLERİNİ KOLAYLAŞTIRAN KAĞITTIR

“KARADAĞ Göçmen Kimliği” almak isteyen Karadağ göçmenlerinin dikkatine!!! Gereken evraklar: 1-Pasaport veya nüfus kağıdı fotokopisi 2-Vukuatlı,apostilli nüfus kayıt örneği (Nüfus dairesinden veya internet üzerinden) 3-Bir vesikalık fotoğraf, yeni! 4-Form doldurulacak İnternetten, dijaspora.mvpei.gov.me adresine girdikten sonra daire içindeki kimlik üzerine tıkladıktan sonra yanda ikinci resimdeki yazılan bölüme teker teker tıklıyorsunuz. Karşınıza gelecek olan formu doldurup, hazırladığınız evraklarla birlikte [email protected] adresine göndermeniz yeterli olacaktır! Daha fazla bilgi için “Karadağ Ankara Büyükelçiliğine” başvurabilirsiniz! Hayırlı olsun.

“Karadağ Göçmen Kimliği” almak isteyen Karadağ göçmenlerinin dikkatine!!!

1. Diaspora İdaresi’nin www.dijaspora.mvpei.gov.me  sitesinde sağ sütundaki afiş üzerine tıklayın:

2. Menü göründükten sonra, aşağıdaki seçeneği tıklayın: Göçmen Kitapçığı İsteği.

3. Göç Kitapçığı için Başvuru Formu’nu indirmek mümkündür. Form bilgisayarınıza indirildiğinde, bu form açılır ve verilerinizi girmeye hazır olur:

4. Verilerin tamamlanması öngörülen alanlarda, göçmenlerin yaşadığı ülkede kullanılan harflerle ve pasaport ve diğer kişisel belgelerdeki verilere göre yapılır. Alanlar ‘Soyadı / Soyadı’ başlayarak ‘Telefon / Telefon’ ile biten doldurulur. Tarihler gg.mm.yyyy olarak girilir. (örneğin: 21.08.2017) veya gg / aa / yyyy şeklinde. (örneğin: 08/21/2017), belirli bir ülkenin excel programının sürümüne bağlı olarak. İmza / İmza bilgisayara girilmeyecektir, ancak göçmen fiziksel olarak Diaspora Bölümünde bulunuyorsa bu form doldurulmalıdır. Aksi takdirde, daha sonra doldurulmuş ve sertifikalı bir göç defteri aldığında göçmen, sayfanın altındaki ‘İmza / İmza’ bölümünde oturum açmalıdır.
Tamamlanan form kaydedilir (form): Form1.xls.

5. Ayrıca, göçmen vatandaşı olduğu ülkenin pasaportunun ana sayfasını taratması gerekir .

6. Bu dört belge göçmen tarafından aşağıdaki istenen belgelerle birlikte hazırlanmalı ve mail adresine gönderilmelidir;

Gereken evraklar:

1- Pasaport veya nüfus kağıdı fotokopisi (Pas.jpg)

2- Vukuatlı,apostilli nüfus kayıt örneği (Nüfus dairesinden veya internet üzerinden) (Doc.jpg)

3- Bir vesikalık fotoğraf, yeni! (Foto.jpg)

4- Form doldurulacak (Obrazac1.xls)

( İstenen belgeleri ayrı ayrı elektronik ortamda taratıp tek dosya halinde mail adresine şifrenizi belirterek gönderiniz.! “(Şifreye Örnek:
Obrazac 1.xls gibi.)”

Bu isimler altında göçmen, Diaspora Müdürlüğü’ndeki özel bir e-postaya gönderiyor:” [email protected]

Tek bir göçmenin bir kişiye ait veri gönderebileceğini lütfen unutmayın. Örneğin, 4 göçmen, 4 ayrı kişi adına veri göndermelidir.

7. Diaspora müdürlüğüne, bu belgelerin gönderilmesi sürecinde bu verilerle birlikte, özel bir veritabanı için bir vesikalık fotoğraf (yeni) eklemek gerekiyor.

8. Göçmen kartı gönderilmeden daha önce başvurusu onaylanan göçmen bilgilendirilecektir. Karadağ’a yakın diplomatik temsilciliklere posta veya posta yoluyla ilgili kişilerin adresine gönderilecektir

YORUM YAP