Karadağ Artık 2.Sırbistan ve Karadağda Yaşayan Boşnakların Geleceği Tehlikede !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 23:19

Karadağ Artık 2.Sırbistan ve Karadağda Yaşayan Boşnakların Geleceği Tehlikede !!

Karadağ Artık 2.Sırbistan ve Karadağda Yaşayan Boşnakların Geleceği Tehlikede !!
Son Güncelleme :

03 Nisan 2023 - 20:27

KARADAĞ’DA BİR DÖNEM SONA ERİYOR
Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun bugün düzenlendiği Karadağ’da, 30 yılı aşkın bir süredir ülkenin başında yer alan Milo Djukanoviç’in kaybettiği belirtiliyor.36 yaşındaki Karadağlı Sırp Jakov Milatoviç ilk gelen sonuçlara göre geçerli oyların yüzde 60’ını alarak ülkenin yeni cumhurbaşkanı olmaya hak kazandı.
Bu sonuçların ardından Karadağ’ın başkenti Podgorica’da kutlamaların başladığı öğrenildi.
Ülkedeki Sancaklı Boşnakların temsilcisi konumundaki Boşnak Partisi, Milo Djukanoviç’i destekliyordu.
Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'SERBIA PODGORICA RTCC CEMI IZBORI 40% 40 60% 22 CDT Đukanović 41,1% Milatović 58,9% 98.1% uzorka 21:28 LOVIĆ OVO JE POBJEDA CIJELE CRNE GORE- BEŠIĆ: VELIKA IZLAZNOST MIRAN IZBO 96.5% uzorka' görseli olabilir
BAŞKA ÜLKE BAYRAĞIYLA KUTLAMA YAPIYORLAR
Sırbistan yanlıları Karadağ’ın başkentinde seçim zaferini işte böyle kutluyorlar. Devlet televizyonu RTCG’nin canlı yayınında muhabirin arkasındaki manzara Belgrad’a değil Podgorica’ya ait!
Avrupa Birliği’ne girmek üzere olan ve bu süreçte Güney Sancaklı Boşnakların büyük etkisi söz konusuyken, Sırbistan yanlısı Jakov Milatoviç’in cumhurbaşkanı seçilmesinin Karadağ’da nasıl sonuçları olacak? Ülkedeki Boşnakları nasıl bir gelecek bekliyor?

YORUM YAP