Kanada’da Yeni Boşnak Camii İbadete Açıldı » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 08:35

Kanada’da Yeni Boşnak Camii İbadete Açıldı

Kanada’da Yeni Boşnak Camii İbadete Açıldı
Son Güncelleme :

30 Haziran 2018 - 19:00

Kanada’nın Ontario Eyaletinde bulunan; sanayi ve liman şehri Hamilton’da yeni bir Boşnak camii ibadete açıldı.

Bosna-Hersek hükümetinin destekledigi ve Kanada’da yaşayan Boşnak hayırseverlerın katkılarıyla inşaa edilen Cami 23 Haziran 2018 tarihinde Bosna’dan gelen başmüftü Kavazovic’ın önderliğini yaptığı bir heyet ile mevlüd ve dualar eşliğinde ibadete açıldı.
Açılışın bir gün öncesinde Cuma namazı akabinde cami avlusunda buyuk bir ziyafet verildi, katılımcılara Boşnak kültürünün en leziz tadları ikram edilirken bir yandan da aksam verilecek mevlid icin davetlerde bulunuldu. Cuma akşamı, Boşnakça okunan mevlid ve ilahiler akabinde aksam ve yatsı namazları eda edildi. Mevlid öncesi tatlı ve börek ikramı oldu.
Cumartesi günü toplanan kalabalık nedeniyle polis cami avlusuna emniyet şeridi çekmek zorunda kaldı. Coşkulu kalabalık sabah saatlerinden itibaren toplanmaya ve yerel kıyafetli Boşnak halkının ikram ettiği leziz tatlı ve yemekleri tatmaya devam etti.

Öğlen namazının akabinde büyük mangallarda Çevapi ikramı başladı. Bu sırada sıcak kanlı Boşnak halkı gelen tüm davetliler ile yakından ilgilendi. Davete gelenler arasında Arap, Hint ve Pakistanlı, Kanadalı ve tabii ki kadim dost Türkler yer aldı. Amerika’da yasayan meşhur yazar Aisa Purak İngilizce ve Boşnakça yayınlanan kitaplarını sevenlerine imzalayarak yakından sohbet etme firsatı buldu. 
Bosnak Medya Kanada ekibi olarak bizde organizasyonda gonullu olarak yardimci olma firsatini bulduk.
Sevgi ve Selamlarimizla
Bosnak Medya Kanada Ekibi
Mahir Cemalovic
Hamilton/Kanada

YORUM YAP