İzmir Boşnakları'na Bravo ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

1 Mayıs 2024 - 05:54

İzmir Boşnakları’na Bravo !

İzmir Boşnakları’na Bravo !
Son Güncelleme :

13 Ocak 2017 - 12:26

Buca, Tutin Şehri ile Kardeş Şehir Oluyor.

İzmir Bosna Sancak Der. Bşk. Abdullah Gül Yön. Kurulu Üyelerin’den Fuat Nezir, Turgut Güneş ve Buca’da yaşayan Boşnaklar dan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretinde konuşan İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül ; “Bosna’dan veya Sancak bölgesinden ilçelerle kardeş şehir olma çalışmaları Kemal Baysak başkanımız döneminde başladı. Yönetim olarak bizler de bu yolda Buca’da yaşayan Boşnakların büyük bölümü Sancak Bölgesinde bulunan ‘Tutin’den göç eden ailelerden oluştuğu için Buca mızın Tutin ile kardeş şehir olmasını istiyoruz.Sizin Buca Belediye Başkanı olmanız bizler için önemli, çünkü sizler bugüne kadar biz Boşnaklara her zaman destek oldunuz.

Gecen yıl Srebrenitsa anma törenlerine Srebrenitsa’dan annelerini getirdiniz, Bosna da ki sel felaketine yardım ettiniz size çok teşekkür ediyoruz. Izmir Bosna Sancak Derneği olarak, Türkiye Bosna Hersek Federasyon Başkanlığı’na Buca’dan Suat Neziri Derneğimizin adayı olarak çıkardık, ve çalışımalarımız bir Bucalı’yı Izmirli’yi Federasyon bşk. yaptırmak” dedi.

Buca Belediye Bşk. Leven Piriştina da görüşmede şunları söyledi; “Her şeyden önce şunu belirteyim Suat Nezir’in Federasyon Bşk. olmasını tabi ki ister seçildiği taktirde Buca Belediyesi olarak da elimizden gelen yardımları Ferderasyon aracılığı ile Balkanlar’da yaşayan Boşnak hemşehrilerimize yapacağız. Sırbistan’ın Sancak bölg. yer alan Tutin Ilçesi ile kardeş şehir olmamız konusunda da görüşmelere başlayalım tabiki Buca’da yaşayan Boşnakların çoğunluğunun Tutin’den göç ettiğini biliyorum” diye söyledi.

Zeynep Işıl Hamzıç    Kaynak: Zambak.ba 

 

 

YORUM YAP