İBB Öğrenci İstanbul Kartları İptal mi Ediyor ? Tepki Giderek Büyüyor ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

4 Mayıs 2024 - 09:49

İBB Öğrenci İstanbul Kartları İptal mi Ediyor ? Tepki Giderek Büyüyor !

İBB Öğrenci İstanbul Kartları İptal mi Ediyor ? Tepki Giderek Büyüyor !
Son Güncelleme :

24 Temmuz 2023 - 22:59

İBB yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla öğrencilere verdiği indirimli İstanbul Kart uygulmasında değişikliğe gitti.

Bilindiği gibi bu karttan örgün eğitim ve Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri de yararlanıyor.. Ancak İBB bugün öğrencilere attığı SMS ile uygulama sistemini değiştirdi.

Gelen mesaj şöyle :

Sevgili Istanbulkart kullanicimiz, ilgili egitim kurumundan(MEB,YOK ve diger) yapilan kontrolde ogrencilik durumunuzun sona erdigi tespit edilmis ve kurallar geregi indirimli tarifeniz sonlandirilmistir. Kartinizda abonmaniniz varsa toplam hakkiniz ya da sureniz bitene kadar kullanabilirsiniz. Istanbulkart’inizi, bundan sonraki gecislerinizde tam tarife uzerinden kullanabilirsiniz. Bundan sonra uygulanacak vizeleme kurallari icin: https://bit.ly/vizeleme_kural B002

Mesaja gelen esas tepkiler ise şunlar :

1- Öğrencilik durumunuz iptal diyor lakin bu sene liseden mezun olanlar yani “öğrencilik durumu sona erenler için “devam edecek diyor..

2- Geçen sene AÖF ‘e kayıt olup da vize yapanlar için son kullanım tarihi 31-12-2023 dendiği halde kullanıma kapatılıyor.Erkenden iptalin anlamını kimse anlayamadı 

3-AÖF öğrencileri e-devlete girdiğinde kayıtları dondurulmasına karşı öğrenciliği devam ettiği ifadeleri halen devam etmekte.Peki ibb hangi kayıttan ” öğrenciliği sona erdi ” diyebiliyor ?

4-İstanbulkart kullanımında usülsüzlüklerin önüne geçmek için engellediklerini ifade etmişler..Peki esas usülsüzlük sizde değil mi ? Vize iptali hangi usülde ? Ve lise mezunlarının indirimli kart kullanımna devam etmeleri hangi usüle uygun ve bütçe korumaya girmekte ? 

5-Bu hatadan ne zaman döneceksiniz ? bu haksızlığa ve adaletsizliğe ne zaman son vereceksiniz ? Gelen tepkilere kulağınızı tıkamaktan ne zaman vazgececeksiniz ?

AÖF öğrencileri sizlerden bu soruların cevaplarını acilen bekliyor..Yapacağınız açıklamayı sitemizde yayınlamayı taahhüt ediyoruz..

 

Saygılarımızla..

 

YORUM YAP