Hoxhaj:Kosova’yı Tanımaları için Boşnak dostlarına Çağrı » Boşnak HaberBoşnak Haber

17 Mayıs 2024 - 05:24

Hoxhaj:Kosova’yı Tanımaları için Boşnak dostlarına Çağrı

Hoxhaj:Kosova’yı Tanımaları için Boşnak dostlarına Çağrı
Son Güncelleme :

22 Şubat 2017 - 11:01

Zeynep Işıl Hamziç. Kosova Dışişleri Bakanı olan Enver Hoxhaj,  Bosna ve Hersek’e Kosova’yı tanımasına çağrı yaptı.

N1 Sırp Haber portalı’na verdiği bir demecinde Bakan Hoxhaj,  resmi Sarayova ile iyi ilişkilerin olduğunu, Bosnalı muadili ile ise iyi dost olduğunu söyledi.

Bakan Hoxhaj, “Bosna Dışişleri Bakanıyla birkaç kez görüştüm,  iyi bir dost ve görevinde  iyi bir bakan olduğunu düşünüyorum. Bosna’nın Kosova’yı tanımamasının Sarayova’dan çok Belgrat’tan kaynaklandığını düşünüyorum. Bosna’da bağımsız bir dış politikayı görmek isterdim” şeklinde konuştu.

İki ülke arasında diplomasi ilişkiler yanında ticari değişiminin de olmasını istediğini söyleyen Hoxhaj,  Priştine’de  Saraybosna’ dan ve Banja Luka’dan iş adamlarıyla bir ekonomik forumun örgütlenebileceğini de ileri sürdü.
N1 haber portalına verdiği demecinde Bakan Hoxhaj, “Anlayamadığım bir şey Sarayova’nın  Kosovalılara vize uygulamasıdır, dolaysıyla bende birkaç yıl önce karşılıklı önlemler almak mecburiyetinde kaldım.  Sarayova dostlarıma bunun yanlış bir karar olduğunu söylemek istiyorum. 21. yüzyılda vatandaşlarımıza vize rejimini dayatıyoruz. İşçi gücünün küresel göçü bir belirtidir.  Dünyanın bir yerinden başka bir yerine  insanlar gidebiliyor.

Boşnakların ise Kosova’ya gelmesi sorun oluyor. Vize için günlerdir Zagreb, Üsküp ya da Podgorica Kosova Büyükelçiliklerinde beklemek zorunda kalıyorlar. Diğer yandan  Kosovalıların da Boşnak vizesi için günlerce beklemesi gerekiyor. 2017 yılında böyle bir durumun olmasına gerçekten anlam veremiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Kosovagundem.net

YORUM YAP