General Mahmuljin'in Ceza Alma Nedeni Biz Boşnaklar !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 03:29

General Mahmuljin’in Ceza Alma Nedeni Biz Boşnaklar !!

General Mahmuljin’in Ceza Alma Nedeni Biz Boşnaklar !!
Son Güncelleme :

02 Mayıs 2022 - 10:56

EFSANEVİ KOMUTAN NASER ORİÇ: “GENERAL MAHMULYİN İÇİMİZDEKİ HAİNLER TARAFINDAN İHANETE UĞRADI. BUNUN SORUMLUSU BİZ BOŞNAKLARIZ”

Naser Orić: Mahmuljina su “naši ljudi” izdali, krivi smo mi sami.

Bosna Hersek Cumhuriyeti’ne (RBiH) yapılan saldırı sırasında Srebrenica’yı savunan RBiH Ordusu’nun 28. Tümeni savaş komutanı Naser Oriç, bugün General Sakib Mahmulyin aleyhindeki mahkemenin son kararı hakkında yorum yaptı. RBiH Ordusu’nun saldırgan olmadığı bir gerçek; “Biz savunmada idik, saldırgan onlar idi. Buna rağmen ortada bir suç varsa suç, suçu haklı çıkarmaz”. “Suçun üstünün örtülmesini istemiyorum ama suçun suçla mazur görülmesine de karşıyım.
General Mahmulyin’in davası klasik bir kumpas ve ihanettir. Sakib Mahmulyin büyük bir ihanete uğradı! Ne Sırplar, ne mahkemeler, ne savcılıklar, ne yabancılar, no o, ne bu, ne şu suçlu değil, suçlu biziz.
    General Mahmuljin aleyhindeki dava bunun en iyi kanıtıdır. Biz cephelerde vatan savunmasında savaşırken, o zamanki RBiH Ordusu Karargahında hak etmeyenlere rütbeler dağıtıldı ve onları general yaptılar. Onlar da daha o zaman aleyhimize kullanabilecekleri düzmece raporlar yazıp, daha sonra mahkemelerde (büyük paralar karşılığında) tanıklık ettiler ve aleyhimize ifade verdiler. General Mahmulyin’in “içimizdeki hainler” tarafından ihanete uğradığı için hüküm giydiği açık. Herşey aleyhimize işletiliyor. Bize hainlerin ifade ve tanıklıkları üzerinden düzmece davalar açıyorlar yani bize zulmediyorlar… Vatanlarını savunanlara zulmediyorlar, Srebrenitsa’dan sağ kurtulanların birçoğuna zulmediyorlar. Her şey ortada. Bize adeta kendi kendimize saldırdığımızı kabul ettirmek istiyorlar ama, onların ne yapmak istedikleri önemli değil. Problem bizde, kendi içimizde. Gerçekleri görmemiz gerekiyor.
     General Mahmulyin, RBiH Ordusu’nun Gen. Kur. Başkanı merhum General Rasim Deliç aleyhine de ifade veren kişiler tarafından ihanete uğradı ve aleyhinde ifade verdiler. Kim oldukları ad ve soyadlarıyla biliniyor ve biz herşeyden önce o hainlere karşı savaşmalıyız.
Başkaları bizim için mücadele etmez ve bizim hiçbir problemimizi çözmeyecekler. Savcılıklar, mahkemeler, aleyhimize çalışıyor, paralı ve yalancı tanıklık arıyorlar, hainlik yapacak insan arıyorlar. İşledikleri savaş ve insanlık suçlarını bizim de işlediğimizi dünyaya göstermeye çalışıyorlar.

Bunu nasıl mı yapıyorlar? 

   Bizimkiler gidip onların uygun gördükleri şekilde tanıklık ederek. Karşılığında devlet böylelerini ödüllendiriyor ve bazıları da kendilerine özgürlük satın alıyor. Onlar da benim için Lahey için bir iddianame hazırlayıp sunmuşlardı. Kim sayesinde? Bizim hainlerimiz sayesinde. Hainlerden başka kim olabilir ki?”
“Hepimiz kendi gerçeğimiz ile yüzleşmemiz gerekiyor! Hem Kurti’ye hem Murti’ye yani önüne gelen herkese rütbeler verdik ve şimdi o rutbeleri altında uydurdukları raporlar üzerinden bize karşı istediklerini yapıyorlar. Bizim aleyhimize tanıklık ediyorlar ve bu ifadeleri üzerinden bize zulmediyorlar. Kısacası bizi savaşta ezemediler, şimdi bu şekilde bizi ezmeye çalışıyorlar”.
Kaynak: Avaz

YORUM YAP