Fransa ile Kosova Arasında Kriz ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 23:14

Fransa ile Kosova Arasında Kriz !

Fransa ile Kosova Arasında  Kriz !
Son Güncelleme :

05 Ocak 2017 - 16:54

Zeynep Işıl Hamzıç.

Sırbistan’ın talebiyle Kosova eski Başbakanı Ramush Haradinaj’ın Fransa’da gözaltına alınması, Fransa ve Kosova arasında krize neden oldu.

Sırbistan tarafından çıkarılan yakalama emrine binaen Fransa’da sınır polisi tarafından gözaltına alınan Haradinaj, Sırbistan makamları tarafından “savaş suçlusu” olarak aranıyor.

Haradinaj, daha evvel Lahey’deki beynelmilel mahkeme tarafından savaş suçu iddialarıyla muhakeme edildikten sonra delil yetersizliği nedeniyle hakkındaki suçlamalardan berat etmişti.

Haradinaj’ın tutuklanmasına tepki gösteren Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, Fransa’ya eski başbakanın derhal serbest bırakılması yönünde çağrı yaptı.

Kosova Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir açıklama da Sırbistan tarafından 2004 yılında çıkarılan bir karar nedeniyle Haradaj’ın Fransız polisi tarafından gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Muhalefetteki Kosova’nın Geleceği İçin Birlik (AAK) partisinin lideri olan Haradinaj, 2015 yılında Slovenya polisi tarafından da gözaltına alınmış lakin iki gün sonra serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Zambak.ba

manset4883-kneknechtdad7igfoc94

YORUM YAP