FETÖ Yuvası Kosova » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 21:40

FETÖ Yuvası Kosova

FETÖ Yuvası Kosova
Son Güncelleme :

20 Aralık 2016 - 18:00

imgres

Zeynep ışıl Hamziç. İki aydır, neredeyse kesintisiz bir şekilde, FETÖ’nün Kosova yapılanmasından bahsediyoruz. 

Hazreti Mevlâna “İnsanı iki şey yıkar: Dostundan gelen ihanet, düşmanından gelen merhamet” diyor. Bakalım, doğru mu söylüyor?

Balyoz ve Ergenekon davalarının, kumpas girişimine dönüştürülmesinde görev alan FETÖ üyesi asker ve polislerin dikkat çekici bir bölümü dış görev ile Kosova’ya gönderilmiş. 

15 Temmuz sonrasında gözaltına alınan ve tutuklanan askerlerden bazıları da Bosna Hersek‘te ve Kosova‘da görev yapmışlar.

FETÖ’nün önemli yönetim ve toplanma merkezlerinden biri olan Arnavutluk‘u da unutmamak lazım.

Bu üç Balkan ülkesinin bölgede, ABD dış politikası haricinde bir adım atmaları mümkün değil. FETÖ elebaşının yıllardır ABD himayesinde olduğu düşünülürse, FETÖ’nün bu ülkelerde rahat hareket etmesi de şaşırtıcı değil.

Yeniden Kosova’ya dönmeden önce Sâdi Şirazî’ye kulak verelim: “Düşmanın en büyük hilesi, dostluğudur.”

Balyoz davasında hâkim karşısına çıkarılanların ısrarla işaret ettikleri bir isim vardı: Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor. Cumhurbaşkanlığı eski Muhafız Alay Komutanı olan Poshor, en son Kosova barış gücü KFOR bünyesinde görevlendirildi. Darbe girişimine katılmak üzere izin alarak Kosova’dan Türkiye’ye geldi.

15 Temmuz darbe girişiminde bulunan teröristlerin başında olan Kurmay Albay Mehmet Partigöç‘ün de Kosova geçmişi var. Orgeneral Hulusi Akar’a darbe bildirisini imzalatmaya çalışan Partigöç, 2006-2007 yıllarında Prizren’deki Sultan Murat Kışlası’nda görevliydi.

Kosova’da görev yapan bir diğer isim, Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk ile birlikte tutuklanan, Kara Harp Okulu Dekanı Tuğgeneral Kerim Acar idi. Mehmet Partigöç’ün halefi olan Acar, 2007-2008 yıllarında Sultan Murat Kışlası’nı komuta etmiş.

Kosova ile irtibatlı FETÖ’cüler, bu kadarla kalmıyor.

Darbe girişiminden bir gün önce Yeşilköy Hava Harp Okulu’nda düzenlenen toplantıya katılan 66’ncı Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit‘i de listeye ilave edelim. Kerim Acar’ın halefi olan Yiğit, 2008-2009 yıllarında Kosova’da görev yapmış.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan, 2006-2007 yıllında Kosova’nın Mamuşa şehrindeki bölüğün komutanlığını üstlenmiş.

Genelkurmay Harekât Başkanı Korgenaral Bahadır Köse de 2008-2009 yıllarında Kosova’da bulunmuş. Kosova Barış Gücü KFOR ana üssünde görev yapan Köse, darbe başarılı olsaydı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacaktı.

İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Âdem Huduti de aslen Kosovalı. Huduti’nin çocukluğu, Prizren yakınlarındaki Reçan Köyü’nde geçmiş.

Bir bu kadar da Avrupa Birliği Hukukun Üstünlüğü Misyonu EULEX bünyesinde görev yapan FETÖ’cü polis var.

Aslına bakılırsa FETÖ’nün ilk darbe girişimi de Kosova’da olmuş.

Kosova Savaşı’nın ardından Yeni Dönem isimli Türkçe gazete, televizyon ve radyo yayına başlamıştı. Mehmet Bütüç yönetimindeki bu medya grubu, TİKA ve KFOR bünyesindeki Türk askerlerinin desteği ile ayakta kalabiliyordu.

Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar’ı, FETÖ elebaşı ile görüştürmek isteyen Tuğgeneral Mehmet Partigöç ve dönemin TİKA Kosova Koordinatörü Metin Arslanbaş devreye girip, bu destekleri kestirmesi ile her şey değişti.

Sürekli “Türk okullarında, dünyaya Türkçe öğrettiklerini” iddia eden FETÖ’cüler, Türkçe yayın yapan televizyon, radyo ve gazetenin yayın hayatını sonlandırdılar.

Özetle: Kosova, yıllarca FETÖ’nün rehabilitasyon ve hazırlık üssü olmuş. 

Cenap Şahabettin şöyle söylüyor: “En vefakâr dostumuz gölgemizdir. O bile yoldaşlık etmek için güneşli havayı bekler.”

Kaynak:Zambak.ba

YORUM YAP