Edirne'nin Tek Bayan Kasabı.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

30 Nisan 2024 - 20:05

Edirne’nin Tek Bayan Kasabı..

Edirne’nin Tek Bayan Kasabı..
Son Güncelleme :

15 Ekim 2021 - 17:15

Yaşadığı yerde “Kasap Kız” olarak da bilinen Kübra Ayık kızı bu işle uğraşan tek kızdır. Hem kendisi hem de eğitimi için para kazanma ihtiyacı nedeniyle kasaplık mesleğini öğrendi ve kendi dükkânını açtı.

Kübra, on yıl önce ailesiyle birlikte Erzurum’dan Edirne’ye kaçtı. Zor mali durum nedeniyle çalışmak ve okula gitmek zorunda kaldı. Ablası bir kasap dükkânında çalışmayı teklif etti ve o kabul etti. Çok kısa bir süre içinde kasapta yapılan tüm işleri öğrendi.

Kübra da işe her gün mutlu ve memnun gittiğini söylüyor.

“Liseye gittiğimde benim için çok zordu. Okuldan işe gidiyorum, işten eve geliyorum ve ödevimi yapıyorum. Ertesi gün okula dönüş, okuldan işe. Profesörler bana bir seçim yapmam gerektiğini söylemeye başladılar. Üniversite zamanıydı. İşimi bırakıp üniversiteye gidebileceğim bir durumda değildim. O dönemde işime aşık oldum” dedi.

Genç kasap, liseyi bitirdikten sonra kendi kasap dükkânını açmanın hayalini kurmaya başladığını da sözlerine ekledi. 

Kubra, “Bunu hayal ettim ve şimdi hayalimi yaşıyorum” dedi. 

“Kasap kız” da işinin kendisi için çok eğlenceli olduğunu söylüyor.

“Mağazayı açtıktan sonra müşteriler bana bu mağazanın kime ait olduğunu sorar, ben de ‘Benim’ diye cevap verirdim. Şaşırdılar, muhtemelen büyük birini bekliyorlardı. Daha sonra beni övdüler. Kasap dükkânına giren kadınlar, bir kadına ait olduğu için çok daha temiz olduğunu düşündükleri için daha rahatlar ”diyor Kübra. 

Kübra da bunun zor olduğunu ancak on yıldır hayalini kurduğu ve sonunda başardığı bir şey olduğu için hala çok mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: Yeni Şafak / Balkan Haberleri

YORUM YAP