Dünyanın en pahalı şelalesi Bosna-Hersek'te bulunuyor, işte nedeni » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 03:34

Dünyanın en pahalı şelalesi Bosna-Hersek’te bulunuyor, işte nedeni

Dünyanın en pahalı şelalesi Bosna-Hersek’te bulunuyor, işte nedeni
Son Güncelleme :

14 Mayıs 2022 - 22:05

BH’nin doğal güzelliklerini sevenler, ülkemizde İtalya, Fransa ve Almanya’nın toplamından daha fazla şelaleye sahip olduğunu biliyorlar, ancak dünyanın en pahalı şelalesine de sahip olduğumuzu biliyor muydunuz?

Yani Sutjeska Milli Parkı içerisinde yer alan Skakavac şelalesine ulaşmak istiyorsanız 1000 KM’lik bir bilet ayırmanız gerekiyor.Perućica, Avrupa’da eşsiz bir yağmur ormanıdır ve Skakavac, Avrupa’nın sunduğu dekorasyon ve incisi, 78 metreden yüksek ve yağmur ormanlarının merkezinde bulunan bir şelaledir. Parkın yöneticisi Aleksandar Kovac geçen yıl, onu korumak için kişi başı 1.000 KM’lik bir giriş ücreti belirledik, “dedi.
Ayrıca önceden haber vererek ve rehberlerinin zorunlu refakatinde Perućica’yı ziyaret edebilecek grup sayısını 10’a indirdiklerini açıkladı. Park, ekonomik olarak uygulanabilir olmayan bir politikayla yağmur ormanlarını korumaya çalıştıklarına dikkat çekiyor.

En büyük sorunu, yağmur ormanlarının kalbine giren, çöp bırakan, ağaçların kabuklarına baş harfleri kazıyan, gürültü yapan, hatta ateş yakmayı bile bilen yerli turistlerin yarattığı bu yüzden bin marklık fiyatı korumaya çalışıyor. sadece yağmur ormanlarının kalbi..
Perućica’dan hala ücret alınmayan bir parkur var, yani herkes Milli Park’a bir biletle gelebilir, ancak yağmur ormanlarının kalbine girmek için 1.000 KM ödemek zorunda kalacak

Kaynak: https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/najskuplji-vodopad-na-svijetu-nalazi-se-u-bosni-i-hercegovini-evo-zasto-je-tako/220514052

YORUM YAP