Dünya Kadınlar Günü’nde Kosovalı kadınlar meydanlarda » Boşnak HaberBoşnak Haber

3 Mayıs 2024 - 18:54

Dünya Kadınlar Günü’nde Kosovalı kadınlar meydanlarda

Dünya Kadınlar Günü’nde Kosovalı kadınlar meydanlarda
Son Güncelleme :

09 Mart 2017 - 6:54

 

 

 

Zeynep Işıl Hamziç. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kosovalı kadınlar meydanlara döküldü.

Kosova’nın Başkenti Priştine’de ki yürüyüşte “Haysiyeti savun” pankartı taşıyan bir kadın üzerinde “Oğlan ve kız çocuklarını aynı şekilde yetiştirin” yazan bir tişört olan bir kadınla birlikte yürüdü. Daha fazla ekonomik ve sosyal hakların verilmesini talep eden kadınlar, Priştine’de protesto gösterisi düzenledi. Kosova’da kadının durumundan memnun kalmayan protestocu kadınlar, şehrin merkezinden başbakanlık binasına kadar yürüdü. “Meslek cinsiyet tanımaz”, “Kadınlara İş” gibi  pankartlar  taşıyan kadınlar, daha fazla iş yeri, sosyal sigorta ve ekonomik ile toplumsal hakların artmasını istedi.

 

“Kutlamıyoruz, Protesto ediyoruz” sloganı altında yürüyüş düzenleyen yüzlerce Kosova’lı kadın  toplum içinde kadınlara yönelik ayrımcılığa son verilmesini talep etti.

Protesto yürüyüşünde kadınlar adına konuşan Kadın Sendikaları temsilcisi Shukriye Rexhepi, toplumda kadının rolünü güçlendirecek değişikliklerin yapılmasının gerekli oldğunu belirtti. Cinsiyet eşitliği konusunda gözlenen ilerlemelere karşın, kadınların durumunun kötüleştiğine dikkat çeken Rexhepi,  “Kosovalı kadın bir çok alanlarda eşit değil” dedi.

Bir saat süren protesto yürüyüşünde kadınların karşıya karşıya kaldıkları sorunlarının sadece 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nde dile getirilmemesi gerektiği, kadınların uğradıkları hak ihlallerinin ortadan kaldırılması için devlet kurumlarının daha büyük bir gayret göstermesinin zorunlu olduğu mesajı  verildi.

Kaynak: Kosova port

YORUM YAP