Doğalgaz Tedbirleri Açıklandı: Konut ve İşyerleri Bakın Kaç Dereceyi Geçemeyecek.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

17 Mayıs 2024 - 23:59

Doğalgaz Tedbirleri Açıklandı: Konut ve İşyerleri Bakın Kaç Dereceyi Geçemeyecek..

Doğalgaz Tedbirleri Açıklandı: Konut ve İşyerleri Bakın Kaç Dereceyi Geçemeyecek..
Son Güncelleme :

14 Ağustos 2022 - 22:01

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, ülkede doğalgaz tüketiminin azaltılmasına yardımcı olmak için tüm şirket ve kamu kurumlarında ısıtmanın en fazla 19 derece ile sınırlandırılacağını duyurdu.

Avrupa’nın önde gelen ekonomik güçlerinden biri olan Almanya, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgale yanıt olarak, uzun süredir Rusya’dan doğal gaz kullanımını “durdurmaya” çalışıyor.
Sorun şu ki, diğer tüm AB üye ülkelerinden daha fazla Rus gazı ithal eden Almanya oldu. Rusya halihazırda birçok AB ülkesine gaz ihracatını kesti ve yetkililer Moskova’nın gaz ihracatını Rusya’ya yönelik yaptırımları hafifletmek için siyasi bir silah olarak kullanacağından ve hatta talebin en yüksek olduğu kış aylarında Avrupa’ya ihracatı tamamen keseceğinden korkuyor.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, 27 AB ülkesinin gaz kullanımını önceki beş yıllık ortalamaya göre Ağustos ayından itibaren yüzde 15 azaltma sözü verirken, Almanya’nın tüketimini yüzde 20 azaltması gerektiğini söyledi.

Habeck ayrıca ticari olmayan özel havuzların ısıtılmasının yasaklanmasını da öneriyor; fuaye gibi kamu binalarının ortak alanlarında ısıtmanın kapatılması; ve halka açık reklam panolarındaki ışıkları 22:00 ile 06:00 saatleri arasında kapatmak.

Kaynak: https://www.klix.ba/biznis/privreda/njemacka-ce-ograniciti-grijanje-u-kancelarijama-na-19-stepeni/220814008

YORUM YAP