Dodik'den Bosna'da Tansiyonu Yükselten Açıklamalar » Boşnak HaberBoşnak Haber

13 Mayıs 2024 - 07:15

Dodik’den Bosna’da Tansiyonu Yükselten Açıklamalar

Dodik’den Bosna’da Tansiyonu Yükselten Açıklamalar
Son Güncelleme :

15 Ağustos 2018 - 19:42

Neslihan Çevik  Boşnak Medya İstanbul

Dodik’ten tehlikeli girişim

Mlorad Dodik, Bosna-Hersek’te iki ay sonra gerçekleşecek seçimler öncesinde ülkede tansiyonu yükseltecek açıklamalar yapıyor.

Bosna-Hersek Federasyonu’nun özerk Sırp Cumhuriyeti lideri Milorad Dodik, 8 binden fazla Bosnalı Müslüman’ın katledildiği Srebrenica soykırımını inkar etti. Dodik, ülkede iki ay sonra gerçekleşecek seçimler öncesinde ülkede etnik gruplar arasında tansiyonu yükseltecek açıklamalarda bulundu.

Dodik, yakın bir tarihte ezan sesinden rahatsız olduğunu dile getirmişti. Ezan sesiyle alakalı yaptığı açıklama Boşnaklar tarafından çok tepki çekmişti.

STENTON BOSNA’DA SOYKIRIMIN BELİRLİ AŞAMALARLA GERÇEKLEŞTİĞİNİ BELİRTİYOR

Dodik’in ifadelerinden sonra ABD’li soykırım izleme uzmanı Gregori Stenton da bir açıklama yaptı. Stenton yaptığı açıklamasında, Bosna-Hersek’in Srebrenica bölgesinde yaşanan soykırımın aşama aşama gerçekleştirildiğini belirtti. İlk olarak ‘biz’ ve ‘onlar’ diye ayırarak toplumun kamplaştırıldığını, nefret dolu yığınlar oluşturarak toplumun kışkırtıcı eylemlere hazırlıklı hale getirildiğini de sözlerine ekledi. 

Ardından kendilerinin dışındaki kesimleri yok sayma adımları atıldığını ve paramiliter gruplara yaptırılan eylemlerin meşrulaştırıldığını savundu. Son olarak yapılan katliamları reddeden bir kitlenin ortaya çıktığını ifade etti.

Srebrenica’da gerçekleştirilen soykırımda 8 binin üzerinde Boşnak katledilmişti.

Kaynak: Dünya Bülteni

 

YORUM YAP