Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balkanlara Gidiyor » Boşnak HaberBoşnak Haber

5 Mayıs 2024 - 21:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balkanlara Gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balkanlara Gidiyor
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2022 - 21:53

Erdoğan Eylül ayında Sırbistan, Bosna ve diğer Balkan ülkelerini ziyaret edecek

Anadolu Ajansı (AA), Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki ay Balkan ülkelerini ziyaret edeceğini ve bunun bölgede barış ve istikrara olan bağlılıklarını teyit ettiğini söyledi.

Erdoğan 2017 yılında Novi Pazar ziyareti sırasında

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki ay Balkan ülkelerine yapacağı ziyaret, bölgenin barış ve istikrarına olan bağlılığımızı teyit etmektedir. Ankara’da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nın açılışında konuşan Çavuşoğlu, Balkanlar’ın barış ve istikrarını güçlü bir şekilde desteklemektedir.” dedi.

Erdoğan 2017 yılında Novi Pazar ziyareti sırasında

Temmuz ayı sonunda, Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Belgrad medyasına Erdoğan’ın Eylül başında Sırbistan’ı ziyaret edeceğini ve Saraybosna’nın yanı sıra bölgedeki diğer ülkeleri de ziyaret etmesi gerektiğini doğruladı.

Novi Pazar – Tutin yolunun yeniden yapım çalışmalarının tamamlandığının Eylül ayı için duyurulduğunu hatırlatırız. Yaklaşık 23 kilometre uzunluğundaki o yolun imar projesi 24 milyon euro değerinde. Fonlar Türkiye Cumhuriyeti’nden bir kredi ile sağlandı. Bu önemli proje üzerinde Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan, Aleksandar Vučić arasında bir anlaşmaya varıldı. Sırbistan Hükümeti ile Türk şirketi “Tasyapı” arasındaki sözleşme 29 Ekim 2018’de imzalandı.

Kaynak: https://www.snews.rs/erdogan-u-septembru-dolazi-u-posjetu-srbiji-bosni-i-drugim-balkanskim-zemljama/

YORUM YAP