Buca’da Dino Merlin Rüzgarı Esti » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 15:35

Buca’da Dino Merlin Rüzgarı Esti

Buca’da Dino Merlin Rüzgarı Esti
Son Güncelleme :

03 Ekim 2016 - 18:45

Boşnak  dünyasının mega starı Dino Merlin, Buca Belediyesi 5. Uluslararası Balkan Festivali kapsamında verdiği konserde hayranlarıyla buluştu. 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenen festivalin kapanış konserini veren Dino Merlin, sesi, şarkıları ve muhteşem sahne performansı ile Buca’da unutulmaz bir Balkan rüzgarı estirdi. Festival kapsamında düzenlenen “Balkan Yemekleri Yarışması” ve halk dansları gösterileri de hem gözleri hem damakları şenlendirdi.

Buca Belediyesi’nin bu yıl 5.sini düzenlediği Uluslararası Balkan Festivali Dino Merlin konseri ile muhteşem bir final yaptı.

Boşnak dünyasının mega starı olarak nitelendirilen Dino Merlin hayranları tarafından büyük coşkuyla izlendi. Merlin’i dinlemek için Şirinyer Pazaryeri’ne gelen İzmirliler, Balkan ezgileriyle bezenmiş şarkılarla unutulmaz bir gece yaşadı.

Dino Merlin ve sahne performanslarıyla herkesi büyüleyen müzisyen ekibinin konserini izleyenler arasında Kosova Devlet Bakanları Mahir Yağcılar ile Rasim Demiri, Kosova Büyükelçiği Başkatibi Melhin Mahmudi, Türkiye Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’da vardı. Konser öncesinde kulisi ziyaret eden Başkan Piriştina, Kosovalı Bakanlar Yağcılar ve Demiri ile Boşnak sanatçı Dino Merlin’e Buca Belediyesi 5. Uluslararası Balkan Festivali’ne katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Merlin, konserde son albümü “Hotel Nacional”ın yanı sıra “Kokuzna Vremena“, “Danas sam OK“, “Sredinom” gibi parçaları da seslendirdi.

BALKAN LEZZETLERİ YARIŞTI

Coşkulu ve bayram havasında geçen festivalin 2. Gününün gündüz bölümünde ise renkli görüntüler vardı. Balkanların kaybolmaya yüz tutmuş lezzetlerinin sunulduğu yemek yarışmasına 4 kategoride toplam 22 yarışmacı katıldı. Balkan yemekleri yarışmasında jüri üyeliği yapan duayen şefler muhteşem lezzetler karşısında karar vermekte zorlandı. Et yemekleri, zeytinyağlı, hamur işi ve tatlı kategorilerinde yarışan yarışmacılardan Selin Civas et yemeklerinde, Kadriye Bay zeytinyağlılarda, Nurgül Akkuş hamur işlerinde, Cevriye Kul ise tatlılarda birincilik ödülüne layık görüldü.

 

41

YORUM YAP