Bu Hırvat şehri, Avrupa'nın en güzel sahil destinasyonları listesinde ilk sırada yer aldı. » Boşnak HaberBoşnak Haber

18 Nisan 2024 - 11:40

Bu Hırvat şehri, Avrupa’nın en güzel sahil destinasyonları listesinde ilk sırada yer aldı.

Bu Hırvat şehri, Avrupa’nın en güzel sahil destinasyonları listesinde ilk sırada yer aldı.
Son Güncelleme :

12 Haziran 2022 - 18:13

Conde Nast Traveller dergisi, Avrupa’nın en güzel kıyı şehirlerinin listesini belirledi ve ilk etapta Rovinj – yani Istria’yı bir bütün olarak seçtiler.

Liste, Avrupa’nın en güzel kıyı yerlerini içeriyor ve Istria’dan sonra Korsika’da Plage de Saleccia, İtalya’da Favignana Adası, Danimarka’da Wadden Denizi, Fransa’da Porquerolles, Fransa’da Antibes, İspanya’da Kanarya Adaları’nda Fuerteventura var.

Ayrıca Portekiz’de Comporta, İtalya’da Posillipo, İspanya’da Costa Da Morte ve Norveç’te Lofoten Adaları var.

Conde Nast Traveler’ın editörleri Hırvat kıyılarını şu sözlerle tanımladı: “Yumuşak, ılık su, ani katmanlı karstik kayalara karşı”.Fotoğraf: Shutterstock

Derginin editörlerinden biri, o zamandan beri Hvar ve Vis adalarını ziyaret ederek varış noktasına döndüğünü belirterek, “İmparatorlukların kalıntıları, 20. yüzyılın ruhları, geçmiş ve geleceğin örtüşmesi etrafında dönüyor” diye yazdı.

Rovinj şehri “neredeyse bir ada, denizin orta çağ duvarları arasında, çocukların Antonioni’nin filmi için seçmelere katılır gibi atladığı sularla çerçevelendiği bir ada” olarak tanımlanıyor.

“Sahil, çam ormanları ve küçük koylar tarafından gizlenmiş ve ağaçların arasında, 70’li yıllardan kumsaldaki club’ın zombi kalıntıları, yavaş yavaş çalıların arasına gömülen beton masa tenisi masaları var” diyorlar bu destinasyonu.

Kaynak: https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ovaj-hrvatski-grad-zauzeo-je-prvo-mjesto-na-listi-najljepsih-primorskih-destinacija-evrope/220611050

 

YORUM YAP