Bošnjaci u Srebrenici: ”Bojimo se, niko nije spavao” » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 12:30

Bošnjaci u Srebrenici: ”Bojimo se, niko nije spavao”

Bošnjaci u Srebrenici: ”Bojimo se, niko nije spavao”
Son Güncelleme :

07 Ekim 2016 - 2:05

Neizvjesna politička borba na izborima vodi se i za načelnika Srebrenice. Između Ćamila Durakovića i Mladena Grujičića. Prema posljednjim neslužbenim informacijama CIK-a Grujičić je nakon 77,7 posto obrađenih mjesta osvojio 67,9 posto, a Duraković 31,7 posto glasova.

Kako javlja reporterka N1 Adisa Ibrahimović, u Srebrenici je danas miran dan. Policija je patrolirala sve vrijeme. Sinoć je bila vrlo napeta noć kada su pristalice Ćamila Durakovića bile vrlo blizu pristalicama Mladena Grujičića. Međutim, policija je odradila svoj dio posla i spriječila da dođe do većeg incidenata.

Dosadašnji načelnik Srebrenice u razgovoru za N1 najavio je da se može očekivati masovno iseljavanje Bošnjaka ukoliko Grujičić dobije izbore.

Na drugoj strani, srpski kandidat za načelnika je pozvao na smirivanje tenzija i, kako kaže, želi se ograditi od sinoćnjih vređanja.

Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” je kazala kako se ne smije dogoditi da opštinski načelnik u Srebrenici bude neko ko nije iz reda naroda koji je najviše stradao.

Dodala je da su Bošnjaci vrlo uplašeni i da nisu spavali cijelu noć.

 

YORUM YAP