Bosna'nın namağlup tek takımı » Boşnak HaberBoşnak Haber

1 Mayıs 2024 - 15:02

Bosna’nın namağlup tek takımı

Bosna’nın namağlup tek takımı
Son Güncelleme :

27 Haziran 2015 - 10:00

 

 Sema Futbol Takımı, 2014’ün haziran ayında kuruldu. 3. ligde mücadeleye başladı, 24 maça çıktı ve hiçbirini kaybetmedi. Bu sene 2. Lig’de top oynayacak.

20 yıldır Bosna’da faaliyet gösteren Sema Eğitim Kurumları’nın bünyesinde kurulan ‘FK Bosna Sema Futbol Takımı’ bir başarı hikayesi yazmaya devam ediyor. 2014’ün Haziran ayında başkent Saraybosna’da resmen kurulan Sema Futbol Takımı, 3. ligde oynamaya hak kazanır. Bundan sonrası ise filmlere konu olabilecek bir performans ve azim işidir. Takımın ülkenin birçok şehrinden ‘yerli futbolcu’su var. Bu arada Bosna’daki Türk okulları, takımları için ter döken genç yeteneklere burs imkânı da sağlıyor.

 

Bosna'nın namağlup tek takımı

Bosna’nın namağlup tek takımı

Hem ligde hem kupada şampiyonlar!

Sema Futbol Takımı, 2014-15 sezonunda iki gruptan oluşan ligde B grubunda boy gösterir. On takımın mücadele verdiği grubun ilk maçını kazanırlar. Sonraki iki maçta ise beraberlikle sahadan ayrılırlar. Bu, önemlidir… Nedeni birazdan anlaşılacak, az sabır. Kalan maçların hepsini kazanan Bosna’nın bu genç takımı, liderlik koltuğuna oturur. Göz dolduran futbol ve topçuların istekli halleri meyvelerini vermeye başlar. Kulüp, devre arasında Belçika’ya davet edilir, hazırlık maçları için. Yetenekli kramponlar, bu sefer ülkelerini yurtdışında yine aynı çalışkanlıkla temsil ederler. Öyle ki Belçika futbol otoritelerinden tam not alır, oynadıkları oyun.

Takım ligin ikinci yarısına da fırtına gibi girer. Dokuzda dokuz yaparak; en yakın rakiplerine 15 puan fark atmayı başarır.

Onlar B grubunun lideridir. Ve yeni hedefleri, bir üst lige yükselmektir. Kurallar gereği play-off oynarlar. Yarı final maçındaki rakipleri FK Sporta’yı deplasmanda 1-2, kendi sahalarında 2-0 yenerek finale çıkarlar. Finaldeki rakipleri Hırvat temsilcisi Sask Napredak olur. Kıran kırana geçen maçı Sema Futbol Takımı 2-0 kazanır. Ve namağlup bir şekilde şampiyonluk kupasını kaldırırlar. Bu şampiyonluğun Bosna-Hersek futbolundaki karşılığı şudur: 1996’dan beri ülkede oynanan 1., 2. ve 3. liglerinde bugüne kadar namağlup olan tek takım Sema Futbol Takımı’dır. Onların bu unvanı sadece kendi ligleriyle sınırlı değildir. Saraybosna Kanton Kupası’nda da mücadele verir, yine hiçbir maçını kaybetmeyip, bu kupayı da kaldırırlar. Toplamda 24 maça çıkan kulüp, hiçbirinde yenilmeyerek harikulade bir başarıya imza atar. Sema Futbol Takımı, önümüzdeki sezon, 2. ligde mücadele verecek. Gayeleri, yine şampiyon olarak 1. lige yükselmek. Ve isimlerini Bosna-Hersek futbol tarihinde unutulmazlar arasına kaydettirmek.

Takımın en golcüsü Salko Mujanoviç

Salko Mujanoviç, Sema Futbol Takımı’nın gözbebeği. Toplam 18 maça çıkan genç golcü, rakip filelere 10 gol bırakarak, takımın en skorer ismi oldu. 1996 doğumlu Mujanoviç, takıma Kuzeydoğu Bosna’nın Sazın şehrinden katıldı. On kişilik bir ailenin en büyük çocuğu olan Mujanoviç’in zor şartlar altında katıldığı seçmeleri kazanması, gerek kendi gerekse ailesi için dönüm noktası olmuş. Hayali, bir gün ülkesinin millî formasını giymek ve gollerine devam etmek.

 

 

YORUM YAP