Bosnalı Sırplar Panik Halinde !! Çünkü... » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 09:30

Bosnalı Sırplar Panik Halinde !! Çünkü…

Bosnalı Sırplar Panik Halinde !! Çünkü…
Son Güncelleme :

01 Nisan 2022 - 14:10

Boşnak ve Hırvat siyasetçilerin ekim ayındaki seçimler için Bosna Hersek diasporasını seferberliğe davet etmesi, Bosnalı Sırp siyasetçileri endişelendirdi.

Avusturya’da Bosna Hersek diasporası üyeleri ile bir araya gelen Demokratik Eylem Partisi (SDA) lideri Bakir İzetbegovic, “Sizden Bosna Hersek Federasyonu’nda oy kullanmanızı istemeye gelmedik. Sırp Cumhuriyeti entitesinde oy kullanın. Bosna Hersek’in kaderi için verilen mücadele orada yürütülüyor. Savaşta yapamadıklarını kağıt üzerinde yapabileceklerini zannediyorlar. Yapamayacaklarını göreceksiniz. Çünkü kalem, bizim de silahımız” diye konuşmuştu.

Almanya’da Bosna Hersek diasporası üyeleriyle bir araya gelen Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Hırvat üyesi Zeljko Komsic de yurt dışındaki seçmenleri Bosna Hersek’teki siyasi hayata entegre olmaya ve seçimlerde oy kullanmaya davet etmişti.

 

Bosnalı Sırp iktidar partisi SNSD’nin önde gelen isimlerinden Snježana Novaković-Bursać, Avrupa’daki Boşnak seçmenlere yönelik seferberlik çağrılarının Boşnak siyasetçilerin ülkeyi yeniden yapılandırma emellerini gözler önüne serdiğini söyledi.

Sırp politikacı, Boşnak diasporasının oylarının Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Sırp üyesi ile Sırp Cumhuriyeti Halk Meclisi üyelerinin seçimini etkileyebileceğini söyledi.

Balkan News

YORUM YAP