Boşnaklara Karşı Kirli Oyun !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

17 Nisan 2024 - 07:47

Boşnaklara Karşı Kirli Oyun !!

Boşnaklara Karşı Kirli Oyun !!
Son Güncelleme :

10 Ocak 2019 - 19:07

.

.

Bosna Hersek Yüksek Mahkemesinin, “kutlanamaz” kararına rağmen Soykırımcı Bosnalı Sırp çetnikler, sözde 9 Ocak RS devlet kuruluş gününü kutladılar.

AMA ! Kutlamalara Bosna Hırvat etnisitesi lideri Çoviç ile Bosnalı Hırvatlardan Bosna Hersek Maliye Bakanı da katıldı. Oysa Bosnalı Sırplar, ilk katliamları Bosnalı Hırvatlara yapmışlardı !! Priyedor, Vukovar, Şibenik, Brişevo ve Bosnalı Hırvatların yaşadığı yerlerde yüzlerce Bosnalı Hırvat’ı Katlettiler. 100.000 Bosnalı Hırvatı evlerinden sürdüler. Diğer tarafta Hırvatistan ordusu Krayina bölgesinden 200.000 Bosnalı Sırp’ı göçe zorladı ve topraklarından etti !!! Sırplara göre Hırvatlar, 2. Dünya Savaşında 750.000 Sırp’ı öldürmüştü (Tarihçilere göre 150-250 bin arası).

Ne oldu da şimdi iki düşman kardeş birden geçmişlerini unutup ta birlikte hareket ediyorlar? Bosna Savaşı’nda da bir ara Sırbistan lideri Miloşeviç ile Tudjman da birlikte hareket etmişlerdi.

Ne için? Bosna Hersek’i aralarında bölüşmek için. Şimdi de Dodik ve Çoviç aynı proje peşinde mi? Akılları sıra yarıda kalmış “büyük sırbistan” ve “büyük hırvatistan” hayallerini gerçekleştirmek mi istiyorlar? Önce Bosna Hersek yok edilmeli sonra aralarında yarım kalan hesapları görüşmek mi istiyorlar?

Herşey Bosna Hersek ve Boşnakların yok edilmesi üzetine planlar yapılmış ve bu planlar uygulanmaya konuluyor gibi !!! Bu arada Sırbistan Başbakanı Brnabiç’in te kutlamaya katılmış. Anlaşılan Sırbistan, Kosova’dan ümidini tamamen kesmiş ve Bosna Herseğin, Bosnalı Sırpların yönetimine bırakılan topraklarına göz dikmiş. Bosnalı Hırvatlar eğer 3. bir federal yapıyı kurabilirlerse, doğal olarak Dayton Antlaşması çökmüş olur ve RS, Sırbistan’a bağlanma şansını elde eder diye mi ümit ediyor ?

Uzun lafın kısası: Durum Bosna Savaşı öncesi ile bire bir aynı. Ortodoks Noel gecesi, silahli Bosnalı Sırpların estirdiği terör ve tehdit ile Bosnalı Hırvatlarıdan Çoviç taraftarlarının ayrılıkçı politikaları, Bosna Hersek’te siyasal sistemin tıkanmış olması, her üç tarafta da gençlerin hızla Bosna Herseği terk etmekte olmaları vs; Eski Yugoslavya dağılım süreci ile benzer şartlar oluşmuş! Görünen köy kılavuz istemez.

Bosna Hersek’te Boşnaklar ve bölünmeye karşı olan Bosnalı Ortodoks ile Katolikler her zamandan çok daha güçlü ve olası parçalanma tehlikesine karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor…

YORUM YAP