Boşnaklar Başkanını Seçti.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

26 Nisan 2024 - 02:35

Boşnaklar Başkanını Seçti..

Boşnaklar Başkanını Seçti..
Son Güncelleme :

04 Nisan 2016 - 14:46

İnegöl Bosna-Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kongresi, geçtiğimiz Cumartesi Akşamı dernek lokalinde gerçekleştirildi. Kongre sonrası Başkanlığa Şefik Memiş getirildi

Tek liste ile  gidilen kongreye katılım yoğun olurken, eski başakn Mahmut Demirtaş ve yeni Başkan Şefik Memiş, birlik beraberlik mesajları verdi.

 

BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ

Yapılan kongre sonrası Başkanlığa seçilen Şefik Memiş, ” Derneğimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen, savaş zamanı halkımızın yanında olan, yardımına koşan, yorulmak bilmeden çalışan, mücadele eden bütün başkan ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyor, aramızdan ayrılanlara rahmet diliyor, hayatta olanlara ise saygılar sunuyor ve hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bugün derneğimizde yapılan kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Büyüklerimin desteğini alarak oluşturduğum ekibimle, bu kutsal göreve talip oldum. Teveccüh gösterir ve destek olursanız, geçmişte yaşanmış olumsuzlukları bir kenara bırakarak göreve seçilmem halinde yeni bir sayfa ve bir milat olsun arzusu taşıyorum. Hedefimiz sen yâda ben değil, bizler yâda onlar değil hepimiz biriz, hepimiz tekiz ve bu sayede çok güçlü olacağız diye düşünüyorum. Ben ve ekibim ayrıştırıcı değil, yapıcı ve birleştirici olmak için göreve talip olduk. Bu arzu ve isteğimizde ne kadar ciddi ve yapıcı olduğumuzu zaman içinde göreceksiniz. Son olarak kongremizin derneğimize, üyelerimize, halkımıza, ilçemize ve Bosna’mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, iyi niyetle çıktığımız bu yolda hayırlı işlere imza atmayı Allah’tan temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 

YENİ YÖNETİME DESTEK SÖZÜ

Seçilen yeni yönetime destek vereceğini ifade eden eski başkan Mahmut Demirtaş ise, “Acı tatlı iyi şeyler yapmışızdır, yapamadıklarımız olmuştur. Ben şunu ifade ediyorum, yapamadıklarımızın nedenleri var. Allah şahittir ki hiçbir zaman bu camiaya eksi getirecek hiçbir hareket içinde bulunmadım. Ben kendi camiamdan gurur duyuyorum. Ben yeni başkanımız Şefik Memiş’e çıktığı yolda başarılar diliyorum ve eski yönetim ile birlikte her zaman kendisine destek olacağımızın da sözünü burada veriyoruz” dedi.

 

YENİ YÖNETİM

Şefik Memiş Başkanlığındaki yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Enver Aybey, Rauf Seymen, İhsan Balakuş, Sedat Göktaş, Mehmet Turan, Kazım Balkan, Mesut Toy, Refik Arı, Ömer Hassoy, Osman Emek, Özgen Acar, Orhan Uludağ.

Kaynak: http://www.okurgazetesi.com/haber/index.php?ktg=guncel&hn=7539#.VwIkkNGBk6M.twitter

YORUM YAP