Boşnak Derneği Başkanına Özel Ödül Verildi » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 20:30

Boşnak Derneği Başkanına Özel Ödül Verildi

Boşnak Derneği Başkanına Özel Ödül Verildi
Son Güncelleme :

05 Aralık 2015 - 9:34

Şaka değil gerçek. Türkiye’de yaşayan Boşnak asıllı bir dernek başkanı, Karadağ Cumhuriyetinin onur ödülünü, kraliyet sarayında konuklar ve televizyon kameralarının huzurunda aldı.

Bu onur Türkiye’nindir. Karadağ Göçmenleri derneğini üç yıl önce bir kaç arkadaşı ile kuran, kurma aşamasında haksızca bir çok eleştiriye, hakarete göğüs geren Bedri Gül sabrının meyvasını öyle bir aldı ki inanana aşk olsun!

İnsan Hakları ve Azınlıklar Bakanı Sn. Suad Numanović, Sn. Doc,Doktor Mehmedin Tahirović, Podgorica Büyükelçiliği Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezi Direktörü Sn.doç.dr. Cihan Özdemir, Sanatçı Esad Merulić, sanatçı Nina Štrugar,Sevgili Öğretmenimiz İvana Japundjić,İSKRA genel koordinatörü Sn. Anto Janković ve TV. RTC Gora ve yol boyunca kendisine eşlik eden Muriç Reklam firmasının Yönetim kurulu başkanı Abbad Erdem bu güzel dakikalara eşlik eden isimlerin başında geliyorlardı.

 Dünya Karadağ dernekleri arasında 2015 yılının en başarılı derneği ödülünü alan Bedri Gül, bu Ödüle; Türkiye ve Karadağ ilişkilerinde, Ekonomi ve Kültür alanında yaptığı faaliyetlerden ve yaptığı katkılardan dolayı layık görüldü. 

Karadağ Göçmenleri Derneğinin Facebook sayfasından konu ile ilgili olarak Bedri Gül imzalı şu açıklama yapıldı ;

Yarın 04-12-2015 Karadağ Cumhuriyetine Dernek Başkanı olarak, YUGOSLAVYA- KARADAĞ GÖÇMENLERİ DERNEĞİ adına, Dünya Karadağ dernekleri arasında 2015 yılının en başarılı derneği ödülünü almaya gidiyorum. Ödüle; Türkiye ve Karadağ ilişkilerinde, Ekonomi ve Kültür alanında yaptığımız faaliyetlerden ve yaptığımız katkılarımızdan dolayı layık görüldük . Gururluyuz, mutluyuz. 
Bu gururu yaşatan; 
Dernek yöneticilerimiz: Ervin İbar Brdjanin, Mustafa Deniz Şutković,Mehmet Akiş Alić, Caner Sancaktar Kardović, Recep Sancaktar Grlić, Yusuf Erik Čolović, Adem Yardımcı Buljević,Fuat Demirok Ličina, Yonuz Bayraktar Redzović, Mehtap Demirok Ličina,Hüseyin Öner Kuč,İrfan Sancaklı Kurpejović,Savaş Hersek Ljuca,Cemal Gül Muković,Hidayet Demirok Ličina,Fehim Güven Pešković, Ceko Gül Omerović, Bayram Güven Lakota, Suat Demirok Ličina,Gülver Erdem Murić,Ramiz Gülsu,İbrahim Olcay, Nazim Bayraktar Rezdović,Zahit Gürdal, Hatice Gülhan, Rabia Sancaklı Šalić,Miroslav Radojević,Abbas Erdem Murić, Ekrem Yavuz,Erhan Bora ve Kardeşleri,Fatma Gülkan ve Şu an isimlerini hatırlayamadığız üyelerimizin,Tüm Karadağ Göçmenlerimiz ve, ve 3 yıl kahrımızı çeken sevgili kardeşimiz Zümrüt Deniz Šutković !…
Herkese teşekkür ediyor ve ödülü sizlerin adına almaya gidiyorum!… Bedri Gül Muković
Başkan

KAYNAK: http://www.muhacirinsesi.com/haber/karadag_2/gurur-duyduk/2005.html

YORUM YAP