BOSNA'DA İLİRYA DÖNEMİ PİRAMİTLERİ BULUNDU ! » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Nisan 2024 - 05:34

BOSNA’DA İLİRYA DÖNEMİ PİRAMİTLERİ BULUNDU !

BOSNA’DA İLİRYA DÖNEMİ PİRAMİTLERİ BULUNDU !
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2017 - 18:36

Zeynep Işıl Hamziç. Neum şehri yakınlarında arkeolojik  keşif yapıldı.

Profesyonel anlamda malesef tarih öncesi çağlara ait ciddi araştırmalar yapılmayan Bosna Hersek coğrafyası gün geçtikçe bizlere yeni bilinmeyenleri öğretiyor.

Mostar’lı Jeolog  Goran Glamuzina Neum şehrine yakın Gradec köyü civarında Megalit dönemden kalma Piramit keşfettiğini duyurdu. Neum şehri bölgesinde Megalit döneme ait bulunmuş en eski eserden 500 yıl daha eski yerleşim yeri, duvar örgüleri bulduklarını belirtti. Yaklaşık 3600 yıllık olduğu tahmin edilen  buluntular Balkan tarihini değiştirecek derecede eski. Buluntular arkeolojik araştırmalar ile gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor.

Bosna Hersek coğrafyası tarih öncesi dönem için araştırılması gereken bakir bir bölge. Etrüsk, Pelasg, İlirya medeniyetinin yaşam alanı olan bölge detaylı kazı ve araştırmalar ile gün yüzüne çıkarılırsa, İnsanlık tarihi için önemli bilinmeyenleri bizlere öğretecek.

Neum civarında bulunan yığma taş duvar kalıntıları, dikme taş blokları ve toprak altındaki piramit megalit çağdan günümüze gelmiş bölgenin en eski eserleri buranın o dönem için yerleşim, ibadet ve kale tipi bir korunma alanı olduğunu gösteriyor.

Arnavut Haber.com  

YORUM YAP