Bosna'da Hırvatlar İşgenceci Generalleri İçin Yasta » Boşnak HaberBoşnak Haber

8 Mayıs 2024 - 20:44

Bosna’da Hırvatlar İşgenceci Generalleri İçin Yasta

Bosna’da Hırvatlar İşgenceci Generalleri İçin Yasta
Son Güncelleme :

01 Aralık 2017 - 17:06

Zeynep Işıl Hamziç  Boşnak Medya

Bosna’da savaş suçu işlemekten aldığı 20 yıllık ceza kesinleşince zehir içerek mahkemede yaşamına son veren Hırvat general Slobodan Praljak’ın anısına Hırvatlar Mostar da ağlayıp dualar ederek andılar.Savaş suçlusu olan ve Tarihi Osmanlı köprüsü Mostarın da yıkılması emrini veren General için Hırvatlar onun anısına mumlar yaktı.

Anma töreninde ki Miro adlı bir Hırvat 20 yıl hapis cezası onanan savaş suçlusu generalin dürüst olduğu için intihar ettiğini ileri sürdü. “Yehuda genellikle dürüst olanları cezalandırır. Biz bugün haklıların hüküm giydiğini gördük şüphelilerden birini kaybettik ve buda siyasi nedenlerden ötürü oldu dedi”.

Boşnak Lider Bakir İzetbegoviç ise mağdur yakınlarına mağdur yakınlarına başsağlığı dileyerek kurbanlar ve işlenen suçlar asla unutulmayacak.Bu karala Bosna Hersek Tarihi’nin karanlık bölümüne mühür vurularak savaş suçu işlendiği onaylamış oldu. 

HIRVATİSTAN BAŞBAKANI DA ANDI

Öte yandan Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, savaş suçlusu eski Hırvat generalin ailesine şahsı ve hükümeti adına başsağlığı diledi.

Plenkovic, Praljak’ın duruşma salonunda yaptığının, yargılanan 6 kişiye yönelik ahlaki adaletsizliğin bir göstergesi olduğunu savundu.

Başbakan ayrıca Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi Temyiz Konseyi’nin verdiği kararın “asılsız olduğunu ve tarihi gerçeklere dayanmadığını” öne sürdü.

YORUM YAP