Bosna'da Büyük Sel Felaketi » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 01:29

Bosna’da Büyük Sel Felaketi

Bosna’da Büyük Sel Felaketi
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2023 - 23:41

Bihać’ta birkaç yerleşim yerini su bastı, Bosanska Krupa’da gelgit dalgası açıklandı

 

Çok sayıda  yerleşim yerinin sular altında kaldığı Bihać’ta durum son derece ciddi. Yağmaya devam eden yağmur, dere yataklarından suların taşmasına neden oldu, onlarca konut ve yardımcı binayı sular altında bıraktı.Yerleşim yerinde heyelanlar yaşandı

En ciddi durum Pokoj, Kulen Vakuf, Kralje, Ripč, Račić, Kostel, Pritoka, Klokot, Kamenica, Bihać belediye başkanı Elvedin Sedić tarafından görevlendirilen ekipler su tahliye işlemlerine devam ediyor. Sediç : “Bize gelen tüm taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. Ekipler harekete geçmiş durumda. Suda ve su altında kalanlara mama ve içme suyu ulaştırıyoruz, kum torbaları hazırlanıp dağıtılıyor.En önemlisi can kaybı olmaması ve şu anda mülkü korumak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Belediye başkanı, öncelikle Kulen Vakfı ve çevresindeki durumun iyileştirilmesine atıfta bulunan Una’nın, daha sonra mansaptaki su seviyesine yansıması gerektiğini söyledi.

Yerel topluluklar meclisi başkanları Kulen Vakuf ve Pokoj, şehrin bu bölgelerinde toplam 80 konut ve yardımcı binanın sular altında kaldığını söyledi. Şimdi, nehir yatağından gelen suyun Bihać – Srbljani yoluna döküldüğü ve ne yazık ki bir düzine konut binasına sızdığı Kostela yerleşim yerinde durum son derece ciddi.Sava Nehri Havzası Su Bölgesi Ajansı müdürü Sejad Delić bugün Bihać’ta ve Bosanska Krupa bölgesinde bu gece için tahmin edilen gelgit dalgası hakkında uyarıda bulunarak, tahminin Una’nın içinde olduğuna dikkat çekti. bölge akşam saatlerinde otuz santimetre yükselecek.

 

Kaynak: klix.ba

YORUM YAP