Bosna Sancak Derneği'nden İzmirde Boşnakça Kursları » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 14:53

Bosna Sancak Derneği’nden İzmirde Boşnakça Kursları

Bosna Sancak Derneği’nden İzmirde Boşnakça Kursları
Son Güncelleme :

09 Kasım 2016 - 21:30

BOSNA SANCAK DERNEĞİ’NDEN BOŞNAKÇA KURSLARI..

İzmir Bosna Sancak derneği, İzmir’de yaşayan Boşnaklar arasında Boşnakça bilmeyenlerin Boşnakça öğrenmeleri için dernek binasında kurs açtı.
İzmir Bosna Sancak Derneği 2016-2017 dönemi Boşnakça kursları başladı. Kursu Bosna kökenli ‘Enisa Hadzagiç’ veriyor. Kurs 2017 Mayıs sonuna kadar sürecek.

İZMİR’DE BOŞNAKÇA BİLMEYEN BOŞNAK KALMASIN
İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül kurs hakkında şunları söyledi; Bizim Dernek olarak hedefimiz, İzmir’de yaşayan bütün Boşnaklar’ın yaşlı veya genç diye ayrım yapmaksızın İzmir’de yaşayan bütün Boşnak hemşehrilerimizin Ana Dillerini öğrenmelerini istiyoruz.

Boşnakça kursunu Bosna’dan İzmir’e okumaya gelen gençlerimiz veriyor, bu gençlerimiz burada üniversite kazanıyor ve okumak için geliyorlar, bu gençlerimiz okullarının son yılında Türkçeleri gelişmiş olduğundan derneğimiz’de Boşnakça kursları veriyor.

Dil kültürümüzün kaybolmaması ayrıca Bosna ve sancak bölgesinde yaşayan akrabalarımızla düzgün iletişim kurabilmemiz için bu kurslara önem veriyoruz. İzmir’de yaşayan her Boşnak hemşehrimizin bu kurslara ilgi göstermesini katılmasını bekliyoruz.

Açmış olduğumuz bu kurslarda yalnızca konuşmayı değil yazmayı ve okumayı da öğreniyorlar. dedi.

Kursla ilgili Bilgi almak için İzmir Bosna Sancak Derneği’ni arayabilirsiniz.
Bosna Sancak Dernek Telefon:0232  457 67 68

YORUM YAP