Bosna Sancak Derneği Şehitler ve Gaziler İçin Yemek Verdi. » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 11:32

Bosna Sancak Derneği Şehitler ve Gaziler İçin Yemek Verdi.

Bosna Sancak Derneği Şehitler ve Gaziler İçin Yemek Verdi.
Son Güncelleme :

13 Ocak 2016 - 15:46

Bayrampaşa Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, ilçede ikamet eden 140 Gazi ve şehit ailesi için mevlid ve yemek düzenledi.
Her ay düzenli olarak bir meslek dalıyla ilgili etkinlik düzenleyen dernek, dün akşam Şehit Yakınları ve Gaziler Gecesi adı altında gerçekleştirilen etkinlikte şehit aileleri ve gaziler onuruna bir yemek düzenlerken, şehitler için mevlid-i şerif okutuldu.
Yıldırım Mahallesi’nde bulunan binalarının restorasyonu dolayısıyla yer sıkıntısı yaşayan dernek ilk etapta yemeğe 4 mahallede bulunan aileleri davet edebildi. Dernek başkanı Zahit Büyükbayrak, Şehit ve Gazi yakınları etkinliklerinin parça parça devam edeceğini söyledi. 
Samimiyeti arttıran bu tür organizasyonlara devam edeceklerini belirten Başkan Büyükbayrak, “Amacımız hem vatanımız uğruna şehit olanları anmak, hem aileleriyle ve gazilerimizle bir araya gelerek onlara hem minnet ve şükranlarımızı sunmak. Katılan herkese teşekkür eder, tüm şehitlerimizi sevgi, saygı, minnet ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.
Programın düzenlemesinde emeği olanlardan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Yar.Doç.Dr. Sedat Ziyade ise şehit ve gazilerin toplumun önemli parçaları olduğuna ve sürekli hatırlanmaları gerektiğine değindi. Sultanahmet’te yaşanan terör olayını kınayan Ziyade, olayda hayatını kaybedenlere rahmet diledi.
Yemek öncesi şehitlerin ruhuna mevlid-i şerif okutulurken, yapılan duaların ardandan şehit aileleri ve gazilerin onuruna yemek verildi.

 

 

YORUM YAP