BOSNA KADIN KAHRAMANINI BÖYLE UĞURLADI » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Nisan 2024 - 16:26

BOSNA KADIN KAHRAMANINI BÖYLE UĞURLADI

BOSNA KADIN KAHRAMANINI BÖYLE UĞURLADI
Son Güncelleme :

26 Mart 2017 - 14:04

Bosna-Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in en yakın dava arkadaşı olan Prof. Dr. ismet Kasumagiç’in eşi Aziyada Kasumagiç Saraybosna’da vefat ettmişti cuma günü Saraybosna Gazi Hüsrev Begova Camii’nde Cuma sonrası kılınan cenaze namazının ardından da toprağa verildi.

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç‘in henüz 16 yaşındayken kurduğu Mladi Muslimani Hareketinin (Genç Müslümanlar Hareketi) hayatta bulunan son üyelerinden Aliya’nın dava ve hapishane arkadaşı İsmet Kasumagiç’in eşi Aziyada Kasumagiç‘in (89)  Saraybosna’da hakkın rahmetine kavuştu.

Bosna mücadelesinin en yakın şahitlerinden biri olan Aziya Kasumagiç zaman zaman eşiyle birlikte Türkiye’ye gelip Alija ve Bosna-Hersek’in mücadelesini anlatan Aziya’da Kasumagiç Bosna’da komünist rejim döneminde 27 ayını hapishanede geçirmişti.
 
Alija İzzetbegoviç başkanlığında kurulan ilk Bosna ve Hersek Hükümeti Bakanlarından İsmet Kasumagiç’in eşi,II. Dünya Savaşı sırasında Partizan milisler tarafından şehit edilen 13 Mladi Muslumani üyesi arasında bulunan Asaf Serdareviç’in kızkardeşi olan Aziyade Kasumagiç’in cenazesinde, Bosna ve Hersek Başkanlık Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç ,Büyükelçimiz Haldun Koç ,Bosnadan sevenleri ve Türkiyeden de birçok kişinin katıldı cenaze törenine bir çok diplomat ve Bürokratta bulundu.
 
Milli Görüş Hareketinin Bosna savaşındaki yardımlarını da sık sık anlatan Aziya’da Türkiye’ye gelip bir çok konferansa da katılıp Alija’yı ve Bosna savaşını anlatmıştı.
 
 
 
Boşnak Medya olarak kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.
Şevket Kuçeviç-Zeynep Işıl Hamziç. 
 
Kaynak: SuperHaber
 

YORUM YAP