Bosna Hersekte Belediye Başkanı Cami Yıkmak İsteyince Büyük Tepki Aldı » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 02:19

Bosna Hersekte Belediye Başkanı Cami Yıkmak İsteyince Büyük Tepki Aldı

Bosna Hersekte Belediye Başkanı Cami Yıkmak İsteyince Büyük Tepki Aldı
Son Güncelleme :

23 Şubat 2023 - 20:43

BOSNA HERSEK’TEKİ SAVAŞ’TA YÜZLERCE CAMİ YAKIP YIKANLAR, BARIŞ’TA DA CAMİ YIKMAK İSTİYOR !
Bosna Hersek’in Adriyatik Denizi’ne tek çıkışı olan Neum şehri Rabrani köyündeki camiyi, Neum belediye başkanı yıkmakla tehdit ediyor !
YEREL HALK: “İZİN VERMEYİZ” DİYOR !
 
Neum ile Stolac arasında bulunan Rabrani kasabasında, Tucakoviç camisinin restorasyonu için bir hukuk mücadelesi veriliyor. Şöyle ki, belediye başkanı Dragan Jurković tamamlanmış çalışmaları yıkmakla tehdit ederken, mahalleli buna izin vermeyeceklerini söylüyor.
 
Boşnakların bu bölgelere dönüşünü teşvik etmeye hizmet ettiğini söyledikleri camiyi kendi paraları ve bağışlarıyla yeniliyorlar.
 
Bugün Rabrani’de sadece birkaç aile yaşıyor olsa da, dört asırdır kendilerine ait olanı koruma kararlılığının her zamankinden daha fazla olduğunu söylüyorlar. Bu nedenle Tucakoviç camiinin genişletilmesi ve uyarlanması için Neum’daki belediye başkanıyla hukuk mücadelesi veriyorlar. Bu arada, bu belediyede yaşayan Müslümanlar için tek dini yapı burası.
 
“Tadilata iki yıl önce devam ettik, camide eksik olan her şeyi düzenlemeye, çeşmeyi yani abdest alma yeri, girişi ve tabii ki her camide olması gereken temel şey olan minareyi yapmaya başladık. “, diyor Eyub Tucakoviç, başlangıçta bürokratik engellerle karşılaştıklarını ekliyor ve Belediye taleplerini reddediyor.
 
Ramiz Tucakoviç, Belediyenin tadilatı yasaklamak için bir nedeni olmadığını iddia ediyor: “Basitçe, inanın bana, bu öne sürdükleri tüm sebeplerin ötesinde bir durum”.
 
 

YORUM YAP