Bosna Hersek'i savunan komutana 8 yıl hapis » Boşnak HaberBoşnak Haber

15 Nisan 2024 - 19:55

Bosna Hersek’i savunan komutana 8 yıl hapis

Bosna Hersek’i savunan komutana 8 yıl hapis
Son Güncelleme :

28 Nisan 2022 - 22:26

Savaş döneminde Bosna Hersek Ordusu 3’üncü Kolordu Komutanı olarak görev yapan Sakib Mahmuljin, sekiz yıl hapse mahkum edildi.

Bosna Hersek Mahkemesi, Mahmuljin’i “El Mücahidin” adlı taburun mensuplarının işlediği cinayetler ve insanlık dışı eylemlere engel olmamaktan suçlu buldu.

Mahmuljin’in ikinci derece kararı temyize götürme hakkı bulunmuyor.

Davada Savcılık, esir alınan Sırp Cumhuriyeti Ordusu mensuplarının infaz edildiğini ve esirler, siviller ve yaralılara insanlık dışı muamelede bulunulduğu suçlamasında bulunmuştu.

Mahmuljin’in avukatı Vasvija Vidovic, davada yargının deliller konusunda çok seçici davrandığı nadir bir tutum sergilediğini ve mahkemeye sundukları 293 delilden sadece dördünün değerlendirmeye alındığını söyledi. Vidovic, savunmanın 26 şahidi konusunda da benzer bir tavır takındığını söyledi.

İddianamede “El Mücahidin” taburunun Temmuz ile Eylül 1995 arasında en az 55 Sırp Cumhuriyeti Ordusu mensubu esiri öldürdüğü iddia edilmiş ve Mahmulyin, Arap gönüllülerden oluşan taburdan sorumlu olarak bu eylemlere engel olmadığı için savaş suçlarıyla itham edilmişti.

Balkan News

YORUM YAP