Bosna Hersek, EXPO 2016'ya katılacak » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 13:33

Bosna Hersek, EXPO 2016’ya katılacak

Bosna Hersek, EXPO 2016’ya katılacak
Son Güncelleme :

13 Şubat 2016 - 12:21

 ‘ÇİÇEK ve Çocuk’ temasıyla 23 Nisan’da açılacak EXPO 2016 Antalya’ya katılma kararı alan Bosna Hersek, kendi kültürlerini ve geçmişlerini yansıtacakları bir dış bahçe yaparak ülkelerini tanıtacak.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki EXPO 2016 Antalya’ya katılım süreciyle ilgili görüşmeler mutlu sonla tamamlandı. Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakan Yardımcısı Dusan Neskoviç, Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Zeljko Vasiljevic ve Bosna Hersek Dış Ticaret Odası İhracat Tanıtımları Müdürü Enes Aliskoviç, EXPO 2016 Antalya’ya katılıma ilişkin hususları görüşmek üzere Aksu İlçesi’ndeki sergi alanını ziyaret etti.

İlk olarak sergi alanı yönetim toplantı salonunda EXPO 2016 Antalya tanıtım filmini izleyen heyete, EXPO 2016 Antalya Ajansı Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü sunum yaptı. Heyet daha sonra 1121 dönümlük alanda ülke bahçeleri için ayrılan yeri inceledi.

Burada açıklama yapan Bakan Yardımcısı Neskoviç, EXPO 2016’ya katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Bakan Yardımcısı Neskoviç, “Tamamen etkileyici. Çünkü biz gelmeden önce buranın bir fuar, bir tanıtım alanı olduğunu düşünüyorduk. Ama geldikten sonra bu kadar büyük bir faaliyet, organizasyon olduğunu ancak idrak ediyoruz. Çok farklı ülkeler bir araya gelecek. Bu özel bir şey. Bizim için de. Ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel anlamda Bosna Hersek’in Türkiye ve bütün dünyayla birleşmesi için iyi bir fırsat olacak” dedi.

Sergi alanına gelerek proje hakkında bilgi aldığı için çok mutlu olduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Neskoviç, “Türkiye’yle hem doğa hem kültür olarak çok ortak noktalarımız var. Uzmanlara danışarak buraya Bosna Hersek bahçesini getirip sunacağız. Daha önce Çin EXPO’sunda da yer aldık. Milano’ya katılmayı düşünürken, ülkemizde yaşanan bir sel felaketi yaşandı. Ve orası için ayırdığımız kaynakları aktarmak zorunda kaldık. ‘Çiçek ve Çocuk’ teması olan bu türden bir faaliyete ilk kez katılacağız. EXPO sayesinde çiçek, çocuk ve dostluk bunların hepsi paylaşılacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Neskoviç, kendi kültürlerini ve geçmişlerini yansıtacakları bir dış bahçe yaparak ülkelerini tanıtacaklarını belirtti.

 

KAYNAK: http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2016/02/13/bosna-hersek-expo-2016ya-katilacak

 

YORUM YAP