Bosna Hersek Basketbolda İddialı » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Mart 2024 - 22:54

Bosna Hersek Basketbolda İddialı

Bosna Hersek Basketbolda İddialı
Son Güncelleme :

26 Haziran 2015 - 13:08

Bosna Hersek iddialı

Bosna Hersek, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda iddialı

 

Bosna Hersek A Milli Basketbol Takımı Direktörü İgor Stoyanoviç, Milli Takımın tarihinde hiçbir zaman bu kadar güçlü bir kadroya sahip olmadığını savunarak, “Şansın da yardımıyla gruptan çıkabileceğimize inanıyorum” dedi.

Stoyanoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylül ayında Fransa, Letonya, Almanya ve Hırvatistan’da düzenlenecek olan 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndaki şanslarını ve takımdaki son durumu değerlendirdi.

Dizinden ameliyat olan Jusuf Nurkic’in durumunun, milli takım doktorlarının yapacağı kontrollerin ardından netlik kazanacağını söyleyen Stoyanoviç, NBA takımlarından Denver Nuggets’ta forma giyen Nurkic’in milli takım kampına katılmasını beklediklerini belirtti.

Stoyanoviç, geçtiğimiz sezon sağlık sorunları sebebiyle formasını giydiği Brooklyn Nets’te çok fazla şans bulamayan Mirza Teletovic’in durumunun iyi olduğunu ve Avrupa şampiyonasında forma giyeceğini umduklarını kaydetti.

Mirza’nın, bu önemli turnuvada takımın liderliğini yapacağına inandığını dile getiren Stoyanoviç, “Teletovic olmadan şampiyonaya gitmek, generali olmayan bir orduyla savaşa gitmek gibi. O, bu takım için çok önemli. Basından Gasol’un ve Nowitzki’nin de Avrupa şampiyonasında forma giyeceklerini okudum. Almanya için Dirk Nowitzki ne kadar önemliyse Bosna Hersek için de Mirza Teletovic o kadar önemli” ifadesini kullandı.

Stoyanoviç, geçen şubat ayında Almanya vatandaşlığı alabilmek için Bosna Hersek vatandaşlığından çıkmak zorunda kalan Nihad Djedovic ilgili bir soru üzerine, “O, hiçbir zaman Bosna Hersek için oynamanın sorun olmasına izin vermez. Kendisinin bu önemli turnuvada bizimle olacağına inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

– “Şansın da yardımıyla gruptan çıkabileceğimize inanıyorum”

Son 20 yıl içinde hiçbir turnuva öncesinde bu kadar geniş bir kadroya sahip olmadıkları aktaran Stoyanoviç, şunları söyledi:

“Bu yılki takımı, 2013 yılındaki takımla karşılaştırdığımızda, o zaman Teletovic NBA’da, Djedovic ise Avrupa Ligi’nde forma giyiyordu. Bu yıl ise Teletovic ile Nurkic NBA’da, Djedovic, Gordic, Todic ve devşirme oyuncumuz Renfroe Avrupa Ligi’nde forma giydi. Ayrıca Stipanovic, bu yıl Avrupa’nın en iyi ligi olan Türkiye’de, Kikanovic Rusya’da ve Fransa’da, Vrabac ise Almanya’da iyi sezon geçirdiler. Başantrenörümüz Dusko İvanovic ile birlikte Bosna Hersek, tarihinde hiçbir zaman bu kadar güçlü bir kadroya sahip olmadı.”

Stoyanoviç, Fransa, Rusya, Finlandiya, İsrail ve Polonya ile aynı grupta mücadele edecekeirni anımsatarak şansın da yardımıyla gruptan çıkabileceklerine inandığını kaydetti.

Maçlarını Fransa’da oynayacak olan Bosna Hersek A Milli Basketbol Takımı, 23 Temmuz’da Saraybosna’da toplanacak. Bosna Hersek, şampiyonaya kadar 12 hazırlık maçı oynayacak.

(AA)

YORUM YAP