Bosna 'da Patlama !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 17:45

Bosna ‘da Patlama !!

Bosna ‘da Patlama !!
Son Güncelleme :

03 Eylül 2016 - 0:21

Bosna Hersek’in orta kesimlerinde bulunan Bugojna’da mayın patlaması sonucu, orman işçisi bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Bosna Hersek Federasyonu Sivil Koruma Müdürü Fahrudin Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSİ 15.00 sularında Bugojno’ya bağlı Veselski mevkisinde meydana gelen mayın patlaması sonucu “Orta Bosna Orman Ofisi” çalışanlarından bir kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de ağır yaralandığını belirtti.

Patlamanın orman işçilerinin ağaç kestiği sırada yaşandığını ifade eden Solak, “Yaralanan iki kişi Bugojno’daki hastaneye kaldırıldı. Durumları hakkında net bir bilgi yok ancak bölgede bulunan mayın arazisi son derece tehlikleli.” diye konuştu.

Solak, arama kurtarma çalışmalarına Bosna Hersek Mayın Temizleme Merkezi ekiplerinin de dahil olduğunu söyledi.

Bu arada, Bosna Hersek’te, 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaş sırasında 13 bin farklı bölgeye yaklaşık 220 bin mayın döşendiği tahmin ediliyor.

Mayınlı arazilerin 2019 yılına kadar temizlenmesini planlayan Bosna Hersek’te, ilgili işlemlere yeterli bütçe sağlanamaması nedeniyle birçok mayın arazisi temizlenemedi. Bu bağlamda, mayınlı arazilerde bugüne kadar 237’si çocuk, binin üzerinde sivilin yaşamını yitirdiği ifade ediliyor.

YORUM YAP