BOSNA Ayakta ! Hırvatlar 3 . Entite İçin Hazırlanıyor » Boşnak HaberBoşnak Haber

4 Mayıs 2024 - 22:59

BOSNA Ayakta ! Hırvatlar 3 . Entite İçin Hazırlanıyor

BOSNA Ayakta !  Hırvatlar 3 . Entite İçin Hazırlanıyor
Son Güncelleme :

19 Ağustos 2017 - 16:06

 

Çeviri: Nail Pinduk  Kosova-Prizren

BOSNA AYAKTA HIRVATLAR 3 . ENTİTE İCİN HAZIRLANIYOR.HIRVAT LİDER ÇOVİÇ YETER ARTIK ENTİTEYİ ZORLA KAZANACAĞIZ.

Dragan Čović Hırvatistan’ın BH Dönem Başkanlığı üyesi ve geçtiğimiz aylarda Dodik ile gizlice görüştüğü HDZ BH Başkanı, devletin yeniden örgütlenmesini sağladı. İkili, görüşmelerin sonucunda aynı zamanda Posavina’yı da içerecek olan eski Herceg Bosna modelinde Bosna-Hersek Federasyonu’nun bir bölümünü talep etmesi konusunda anlaştılar.

Ayrıca, BH ve Federasyonun yapısının bugünkü şeklini koruyacak olan SC ‘nin zararına gitmediği üzerinde anlaşmaya varıldı.

Bakir İzetbegoviç, BH ve Federasyonun ulusal ve etnik açıdan yeniden düzenlenmesinin olmayacağını belirtti . Coviç, Hırvat halkının BH’de çok aşağılandığı ve bunun da devletin ilerlemesini ve söylenen tüm anlaşmaları ve SDA ve HDZ görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını ve artık desteğini birkaç gün önce sürdürmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Artık başkalarının görevlilerini ve iradelerini Boşnaklara empoze etmelerine izin vermeyeceğiz. Zaten Hırvat çoğunluğa sahip kantonlara sahibiz ve bu sadece Dodik’in yardımı ve Hırvat halkının iradesi ile yapılmalıdır, dedi.

Dragan Čović NATO, bir bildiride, böyle bir olay ve BH’deki Dayton Anlaşmasının ihlal edilmesi durumunda BH’nin sürdürülebilirliğini düzenlemek üzere birlikler gönderileceğini belirtti.

Sırbistan ve Hırvatistan’ın silahlanması ve Boşnak liderlerin sessizliği giderek BH’nin bir devlet olarak bozulmasına ve Dragan Coviç’in arkasında bir esinti oluşmasına yol açtı. Milorad Dodik, BH’nin üç ülkenin birleşmesi ve Hırvatların kendi toprak birimlerine sahip olması gerektiğini söyledi. 

BOŞNAK MEDYA

 

YORUM YAP