Bosna Belediyeleri İle Yeni Destek Antlaşmaları Yapıldı » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Nisan 2024 - 10:20

Bosna Belediyeleri İle Yeni Destek Antlaşmaları Yapıldı

Bosna Belediyeleri İle Yeni Destek Antlaşmaları Yapıldı
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2015 - 19:02

BOSNA HERSEK BELEDİYE BAŞKANLARI BALKAN FUARINDA

BAŞKANLAR KAFE ARDINDAN BOSNA HERSEK BELEDİYE BAŞKANLARI BALKAN FUARINDA

BİGMEV’in Marmara Belediyeler Birliği ile birlikte düzenlediği ‘Başkanlar Kafe’ buluşmasında Kardeş Türk Belediyelerle görüşen Bosna Hersek Belediye Başkanları, temaslarına Balkan Ticaret Fuarı’nda yer alan BİGMEV standında devam ediyor.

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı’nın (BİGMEV) Bosna Hersek ile Türkiye arasında yürüttüğü ‘Kardeş Belediyeler’ Projesi’nin önemli adımlarından biri niteliğinde olan ‘Başkanlar Kafe’ 14 Mayıs 2015 Saat 14.00’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Gerçekleşen etkinlik; süregelen kardeşlik ilişkilerinde karşılıklı somut pek çok proje üzerinden el sıkışılmasıyla önemli bir adım niteliği kazandı. Başkanlar Kafe’de;

– Beykoz Belediyesi’nin Srebrenica Belediyesi’yle 500.000 €’luk spor kompleksi yapım anlaşması,
Tuzla Belediyesi’nin Novigrad Belediyesi’yle yapımı tamamlanamayan bir okulun tamamlanma işinin üstlenilmesi,
– Sancaktepe Konic Belediyesi ile 500.000 €’luk spor kompleksi yapım anlaşması, gibi pek çok proje üzerinde anlaşmaya varıldı.

Detaylarında uzlaşılan projelerin, iki ülke arasındaki dostluk ve ticari ilişkilerin gelişmesine hız katacağına dair ortak inançla toplantı tamamlandı.

Toplantı sonrası BİGMEV Vakfı’nı ziyaret eden başkanlar heyeti, BİGMEV’in çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi alarak, kardeşlik ilişkilerini daha ileri taşıma konusunda BİGMEV’in göstermiş olduğu çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Programın son günü dahilinde, BİGMEV’in de standının bulunduğu Balkan Ekonomik Fuarını ziyaret eden ve burada da temaslarına devam eden heyet; Balkanlar’da ve özelinde Bosna Hersek’te ekonomik yatırım ve tanıtım fırsatların artırılması, bölge algısının taşıdığı avantajların ön plana çıkarılarak daha iyi yönetilmesi, Türk kardeş belediyelerle imza atılan projelerin sayısının bundan sonraki dönemde de arttırılması konularında değerlendirmelerde bulundu.

Binnur Şahinkaya
BİGMEV Halkla İlişkiler Sorumlusu

Alıntı: bosnahersek.ba

YORUM YAP