Binlerce İnsan Yıllardır Beklerken MHP Milletvekili Sırbistan Vatandaşı Olmuş !! » Boşnak HaberBoşnak Haber

27 Nisan 2024 - 03:35

Binlerce İnsan Yıllardır Beklerken MHP Milletvekili Sırbistan Vatandaşı Olmuş !!

Binlerce İnsan Yıllardır Beklerken MHP Milletvekili Sırbistan Vatandaşı Olmuş !!
Son Güncelleme :

11 Mart 2024 - 21:23

MHP milletvekili yabancı ülke vatandaşı çıktı!

MHP milletvekili Levent Uysal’ın 2020 yılında Sırbistan vatandaşlığı aldığı ortaya çıktı. Vatandaşlık aldıktan sonra vekil seçilen Uysal’ın avukatından konuyla ilgili açıklama geldi.

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın 2020 yılında Sırbistan’dan vatandaşlık aldığı ortaya çıktı. Uysal vatandaşlık aldıktan sonra 14 Mayıs 2023’teki genel seçimlerde MHP’den Mersin milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. BirGün’de yer alan habere göre, MHP’li Uysal’ın Sırbistan’da soybağı bulunmadığı ve vatandaşlığı usulsüz şekilde aldığı iddia edildi.

MHP’li Uysal’ın Birleşik Arap Emirlikleri’nde de oturma izni bulunuyor.

MHP’li Uysal’ın Sırbistan’da vatandaşlık alması ve BAE’deki oturma izni gündemdeki yerini korurken avukatından konuyla ilgili açıklama geldi. 

“VATANDAŞLIĞI HUKUKA UYGUN”
ANKA Haber Ajansı’na konuyla ilgili açıklama yapan Uysal’ın avukatı  “Sayın Levent Uysal yasal bir başvuru sonucu Sırbistan vatandaşlığını almıştır. Hukuka uygundur” diye konuştu.

 

LEVENT UYSAL KİMDİR?
Levent Uysal, 1968 yılında Mersin’de dünyaya geldi.  Uysal, İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra Aston Amerikan Üniversitesi’nde MBA, ardından da Azteca Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi alanında doktora yaptı. 

Levent Uysal’ın Harvard Ünivesitesi’nden ‘Laboratuvardan Pazara Teknoloji Girişimciliği ve Massachusetts Institute of Technology’den ‘Okullarda İnovasyon Başlatmak’ adlı iki sertifikası da bulunmaktadır.

Uzun yıllar, Türkiye’nin önde gelen telekom ve teknoloji şirketlerinin üst düzey yönetici pozisyonunda öne çıkan yeniliklere imza atan Uysal, ailesinin talebi üzerine 2009 yılında eğitim, sağlık ve kültür alanlarındaki faaliyetleri teşvik etmek üzere Nişantaşı Eğitim Vakfı’nı kurdu.

Uysal, halen Nişantaşı Eğitim Kurumları’nın yönetim kurulu başkanlığını, Nişantaşı Eğitim Vakfı’nın yurt içi ve yurt dışında başkanlığı görevini yürütmektedir.

 Levent Uysal, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: https://www.medyaradar.com/el-kaidenin-yemen-kolu-lideri-halid-el-batarfinin-oldugu-aciklandi-haberi-2161866

YORUM YAP