Balkanların En Büyük ve Doğa Harikası Skadar Gölü.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

1 Mayıs 2024 - 19:24

Balkanların En Büyük ve Doğa Harikası Skadar Gölü..

Balkanların En Büyük ve Doğa Harikası Skadar Gölü..
Son Güncelleme :

10 Temmuz 2023 - 18:07

Arnavutluk ve Karadağ arasındaki Skadar Gölü, Balkanların en büyük gölüdür. “İşkodra” ve “Scutari” olarak da anılan doğa harikası göl, Moraça ve Bojana Nehirleriyle Adriyatik Denizi ‘ne bağlanmaktadır. Gölün Karadağ tarafında kalan bölümü milli parktır. Çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan gölün etrafı dağlarla çevrilidir. Gölün derinliklerinin sakinleri arasında sardalye, sazan ve yılan balığı bulunurken yüzeyi nilüfer çiçekleriyle kaplıdır.  Sayıca çok olan çiçeklerin yeşil ve beyaz tonlardan oluşan bir halıyı anımsatmaktadır.

Turistik olmasına rağmen sakin bir köy olan Virpazar Köyü gölün hemen yanı başındadır.  Göle doğru uzanan küçük eski köprünün yanında 30 dk, 1 saat ve 2 saat süreyle tekne turlarına çıkmak mümkündür. (Biz 1 saat olanı tercih ettik.) Ayrıca; kuş gözlem turlarıyla 3 saat hatta daha uzun süren tekne turları için de seçenekler mevcuttur.

Virpazar Köyü’nde hemen gölün kıyısındaki restoranda birer çorba içerek güne başlamak bir seçenek olabilir. Bizim tercihimiz de bu yönde olmakla birlikte menüdeki çorbaların taneli olduğunu söylememiz gerek. Bir anlamda sebze yemeği gibi olan çorbaların yanısıra öğlen ve akşam saatlerindeki menü tercihleri gölden çıkan deniz mahsullerinden yana kullanılabilir.

Gölde bulunan çok sayıdaki küçük adacığı görmek için tekne turu dışında bisiklet kiralamak ve yürüyüş yaparak bölgeyi tanımak mümkündür. Kuş cıvıltıları eşliğinde karabatakların göle dalıp çıkmaları seyirlik bir manzara olurken; gölün çevresindeki yenilenmiş ve aydınlatılmış yol gece keşfi için uygun ortamı hazırlamaktadır.

Göle yapılacak gezi gündüz vakti ise ihtiyaç duyulacak yegâne şeylerin; şapka, güneş kremi ve içme suyu olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Doğa Harikası “Skadar Gölü”

YORUM YAP