Balkanlarda FETÖ’nün en fazla örgütlendiği yer ?? » Boşnak HaberBoşnak Haber

28 Mart 2024 - 21:25

Balkanlarda FETÖ’nün en fazla örgütlendiği yer ??

Balkanlarda FETÖ’nün en fazla örgütlendiği yer ??
Son Güncelleme :

30 Aralık 2016 - 12:55

 Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan açıklamasında “Balkanlarda FETO terör örgütünün en fazla örgütlendiği yer ne yazık ki Kosova dedi. FETÖ sadece Türkiye için değil, faaliyet gösterdiği her ülke için tehdittir.”

“Kosova’nın güvenliğine destek verdik. Kosova bugün uluslararası toplumun güvenilir bir ortağıdır. Kosova’nın bağımsızlığı bizim için tartışmasızdır. Kosova’yı 113 ülke tanımış durumdadır. Kıymetli dostum Thaçi le görüştük. Ülkelerimiz arasındaki her türlü gerek siyasi gerek askeri gerek ticari ekonomik noktadan neler yapabilirizi görüştük”

FETÖ’nün farkına varan ülkeler evlatlarını elinden almaya devam etmiştir. Kosovalı arkadaşlarımız bu konuda gerekeni yapacağını düşünüyorum. Şu anki mevcut eğitim anlayışıı Türkiye Maarif Vakfı yapabilecektir. Kosova’nın Avrupa Atlantik Kurumları ile bağlantılarını destekliyoruz. Kosova’nın kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye’nin Kosova’ya yatırımları 350 milyon dolara ulaşmıştır. 10 bin Kosovalıyı istihdam etmiştir.”

Erdoğan: Okullar ülkesine ihanet eden gençler yetiştirmez!

BİZ YANDIK, KOSOVA YANMASIN DİYORUZ”

“Okullar terörist yetiştirmez. Okullar ülkesine ihanet eden gençler yetiştirmez. Bir okuldan ülkesine ihanet eden gençler yetişiyorsa o okul kendi asli görevini yerine getirmiyor demektir. Biz bir bedel ödedik. 248 şehit verdik.

Cumhurbaşkanı Thaçi…

Bugün Türkiye’de bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye ile Türk halkı ile sizlerle ve Türkiye lideri ile 15 Temmuz kara geceden sonra dayanışma gösterdi. Yapılan saldırı sadece size değil aynı zamanda seçilmiş insanlara ve halkın iradesine karşı yapılmıştır.

O geceden sonra Kosova Cumhuriyeti olarak açık olarak açıklamalarda bulunduk, tanklar ve şiddet hiç bir zaman halkın iradesinin yerine geçemez. Şunu istedik halkın vatandaşların oyu ile seçilen liderlere ve halk iradesine saygı duyulmasını talep ettik.

Dağda kim varsa o Kosova için de teröristtir. İsmi ne olursa olsun, terörist teröristtir. İster Ankara’da İstanbul’da Washington’da Kosova’da olsun terörist teröristtir.

Terörün dini imanı, milliyeti olmaz. Onlar uluslararası tarafından finanse edilen örgütlerdir.

Önümüzde duran önceliklere iyi bilmemiz gerekmektedir. Türkiye Kosova’da 3. büyük yatırımcı konumundadır.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Kosova hem içerde hem dışarıda devlet olarak perçinleştirdi. Bunda zatınızın katkısı büyüktür. Bundan dolayı size minnettarız.

Önümüzde Avrupa Konseyi ve UNESCO üyeliği için desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz.

İstikrar ve ortaklık anlaşması noktasında da çalışıyoruz.

Her zaman şunu ifade ediyoruz bütün kriterlerin demokratik kriterlerde Kosova üzerine düşen ödevleri yapmıştır.

Yapılacak çok işimiz var, güvenmek istiyorum ki Kosova’yı tanımaları gerekecektir. Kosova yeni örgütlere de sırayla üye olacaktır. Biz bütün alanlarda işbirliğimizi devam ettireceğiz. Bu arada Türk toplumunu ve Türkiye’deki Kosova diasporasını tebrik ediyorum.

Kaynak: Kosovahaber.net

timthumb

YORUM YAP